Τοπικά

Δράση ενημέρωσης του κοινού στο Βόλο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

DSC05767

Ενημέρωση στους πολίτες του Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, πραγματοποιεί σήμερα ο Όμιλος Rotaract Βόλου σε συνεργασία με τους Thess Checkpoint που βρίσκεται στο κέντρο της μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά ενώ καλεί και τον κόσμο να κάνει το τεστ για HIV. Συγκεκριμένα, μέλη του Rotaract βρίσκονται σήμερα στη συμβολή των οδών Σκενδεράνη και Ερμού ως τις 2:00 το μεσημέρι και το απόγευμα και από τις 5:00 το απόγευμα ως τις 9:00 το βράδυ προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τον ιό HIV.

Παράλληλα, όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να κάνουν δωρεάν το τεστ από τους Thess Checkpoint στο Ιατρείο Αλληλεγγύης υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου για να το δουν αν έχουν τον ιό.

DSC05766

Το μέλος του του Rotaract Club Βόλου, Αθηνά Ελευθερίου, που συμμετέχει στη δράση στην Ερμού ενημερώνοντας τον κόσμο, δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται για να μάθει ο κόσμος ότι η προφύλαξη είναι το μεγαλύτερο μέτρο που μπορεί να πάρει και ενημερωθεί σωστά για το θέμα καθώς υπάρχουν προλήψεις και προκαταλήψεις γύρω από το θέμα του AIDS.

Σύμφωνα με την κ. Ελευθερίου, η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική αλλά υπάρχει επιφύλαξη καθώς ο κόσμος φοβάται να κάνει το τεστ υπό το φόβο μην τους δει ο κόσμος και στιγματιστούν. « Υπάρχει επιφύλαξη και άρνηση ακόμα και για τη λήψη του προφυλακτικού που συνόδευε το ενημερωτικό φυλλάδιο» ανέφερε η κ. Ελευθερίου και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να ενημερωθεί δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 25.000 φορείς και μόνο οι μισοί γνωρίζουν ότι νοσούν. Παράλληλα δεν είναι σωστός και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι ασθενείς από το περιβάλλον τους.

DSC05768

DSC05769

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το