Τοπικά

H προστασία του φαρμακείου της γειτονιάς στο επίκεντρο του 1ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στο Βόλο

DSC05763

Στο Βόλο ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του το 1ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο στο ξενοδοχείο «Volos Palace» με συμμετοχή φαρμακοποιών και υπαλλήλων του χώρου της υγείας από όλη την Ελλάδα. Κυρίαρχο θέμα του συνεδρίου είναι η προστασία και η διατήρηση του φαρμακείου της γειτονιάς, αλλά και του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού. Επίσης, στο συνέδριο συζητούνται τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του φαρμάκου και του φαρμακείου, μετά και το κλείσιμο 3.000 φαρμακείων σε πανελλαδικά λόγω της πολιτικής των μνημονίων, και οι ανάγκες για το ελληνικό φάρμακο.

DSC05757

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κωνσταντίνος Ματσιόλης δήλωσε ότι στόχος του συλλόγου είναι η προστασία του φαρμακείου της γειτονιάς, και του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού τονίζοντας ότι τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται στοχεύουν στην εξαφάνιση του φαρμακείου της γειτονιάς. «Με την πρόσφατη  ψήφιση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Υγείας και Οικονομικών ολοκληρώνεται η καταστροφή του φαρμακείου της γειτονιάς. Παρά το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, έχουμε φαρμακείο παντού και η πρόσβαση του ασθενή στο φάρμακο γίνεται εύκολα. Το φαρμακείο είναι κυρίως χώρος εκτέλεσης συνταγών, συμβουλών υγείας και σε απομακρυσμένες περιοχές είναι και ο μοναδικός σταθμός υγείας», ανέφερε ο κ. Ματσιόλης.

DSC05765

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τον αποκλεισμό των ψευδεπίγραφων φαρμάκων, μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος. Όπως ανέφερε,  γίνεται προσπάθεια να προστατεύονται οι ασθενείς από τα ψευδεπίγραφα φάρμακα που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το