Ελλάδα

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

newego_LARGE_t_1101_54603548

Στην ανάγκη ανάδειξης της αξίας του διαλόγου, της συνύπαρξης και της συνεργασίας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

«Οι θρησκείες – ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία βεβαίως πάνω από όλα, αλλά όλες οι θρησκείες – έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Και ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ είναι μονοθεϊστικές θρησκείες, πιστεύουν στον έναν και μοναδικό Θεό. Θα πρέπει να αναδείξουμε τη σημασία που έχει – μέσα από την πνευματικότητα του έργου που είμαι βέβαιος ότι έχετε αναλάβει – ο άνθρωπος να προστατευτεί ως η μεγαλύτερη αξία , που είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Να προστατευτεί ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή και να αναδείξουμε την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που μπορεί να ενώνει τις διαφορετικές θρησκείες και ιδεολογίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τόνισε, ταυτόχρονα, ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου.

«Γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας περνάει μια μεγάλη κρίση – και είμαι αισιόδοξος ότι σιγά-σιγά αρχίζουμε να βγαίνουμε από αυτήν την κρίση που μας μαστίζει τα τελευταία πέντε χρόνια, πιστεύουμε ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας, πρέπει με αισιοδοξία να προχωρήσουμε μπροστά – ωστόσο παρά την κρίση θα στηρίξουμε τις προσπάθειες για την ανάδειξη των μνημείων που ανήκουν μεν στο Πατριαρχείο, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν σε όλη την Οικουμένη» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: « Είναι παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά και η ανάδειξή τους είναι χρέος μας απέναντι στην Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό, αλλά κυρίως απέναντι στην Ανθρωπότητα. Θα στηρίξουμε, λοιπόν, αυτή την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα, το επόμενο διάστημα, να ξανάρθουμε εδώ για να εγκαινιάσουμε την ανάδειξη και την αναστήλωση των μνημείων».

newego_LARGE_t_1101_54603549

Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την πρόσκληση και δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και χαρά που βρέθηκε στο Πατριαρχείο.  «Θεωρώ, Μακαριότατε, ότι ο ρόλος του Πατριαρχείου είναι ιδιαίτερα σημαντικός προκειμένου να προωθηθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος. Ιδίως στις μέρες μας, που μετά τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις στο κέντρο της Ευρώπης, την έξαρση του φονταμενταλισμού και του θρησκευτικού φανατισμού, μετά από τα γεγονότα όπου κάποιοι ακραίοι αξιοποιούν την θρησκεία για να προωθήσουν άλλου είδους στοχεύσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το