Κόσμος

Η δήμαρχος του Μόλενμπεκ είχε στα χέρια της λίστα υπόπτων με τους μακελάρηδες ένα μήνα πριν τις επιθέσεις

dimarxos.25.11.708

Ένα ακόμη απίστευτο στοιχείο, που δείχνει πόσες ευκαιρίες είχαν οι αρχές να εμποδίσουν το μακελειό στο Παρίσι, ήρθε στη δημοσιότητα.

Η δήμαρχος του Μόλενμπεκ, της περιοχής των Βρυξελλών που θεωρείται «φωλιά» τρομοκρατών, έλαβε λίστα με πάνω από 80 ύποπτους τζιχαντιστές που ζούσαν στην περιοχή, ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η λίστα, σύμφωνα με τους New York Times περιελάμβανε και τα δύο αδέρφια που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αιματοκύλισαν το Παρίσι: τον Μπραχίμ και τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, όπως και τον Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων.

«Τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνω για αυτούς; Δεν είναι δουλειά μου να εντοπίσω πιθανούς τρομοκράτες», απάντησε η δήμαρχος. «Αυτό είναι ευθύνη της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Τα δύο αδέρφια ζούσαν μάλιστα πολύ κοντά στο γραφείο της. Το διαμέρισμά τους απέχει 100 μ. από το δημαρχείο και υπάρχει οπτική επαφή σε αυτό από το γραφείο της. Ο τρίτος αδερφός τους, ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, εργάζεται στη δημοτική αρχή.

Ανάλογη λίστα πήρε και η δήμαρχος της πόλης Βερνιέ, στα ανατολικά του Βελγίου, Μιριέλ Ταρνιόν. Η δική της περιελάμβανε 34 κατοίκους της περιοχής, τους οποίους οι αρχές υποπτεύονταν ως τζιχαντιστές. Ομως δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο. «Το μόνο που μου έδωσαν ήταν ένας αριθμός. Ούτε ονόματα, ούτε διευθύνσεις. Τίποτα», είπε η Ταρνιόν.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το