Τοπικά

17 εργαζόμενοι πάνω από 62 ετών στο Νοσοκομείο Βόλου – Στα 50,4 έτη το μέσο ηλιακό προφίλ

Στους 17 ανέρχονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου οι οποίο έχουν ηλικία άνω των 62 ετών και ουσιαστικά βρίσκονται στα πρόθυρα για σύνταξη. Μάλιστα πρόκειται για άτομα που απασχολούνται σε διάφορους τομείς του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Επίσης από τους 539 εργαζόμενους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο, οι 230 περίπου ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 50-60 ετών.
Για φέτος αναμένονται στο «Αχιλλοπούλειο» αρκετές αιτήσεις για συνταξιοδότηση που θα σημαίνει και μεγαλύτερη ανάγκη για προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν.
Μάλιστα αυτά τα κενά μπορεί να προκύψουν και σε μια περίοδο, όπου κάποιοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα βγουν σε αναστολή εργασίας και θα πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα, καθώς οι ανάγκες παραμένουν πάντοτε σε υψηλά επίπεδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ηλικιακό προφίλ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, πρόκειται για προσωπικό που δραστηριοποιείται σε συνεχείς συνθήκες έντασης, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της πανδημίας με τους αυξανόμενους κινδύνους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις εργαζομένων που δυσκολεύονται να λάβουν και τα ρεπό τους.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο βόλου κ. Κώστας Μηνδρινός ανέφερε πως οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων ανέρχονται στις 890, αλλά από αυτές είναι καλυμμένες οι 539, δηλαδή η στελέχωση αγγίζει το 60%.

Και η απουσία μόνιμων εργαζομένων είναι ασφαλώς ένα μόνιμο ζήτημα, ειδικά όταν οι προσλήψεις είναι λιγοστές και τα κενά καλύπτονται κυρίως από συμβασιούχους διαφόρων μορφών.
Ενδιαφέρον, όμως έχει να δούμε την ηλικιακή κατανομή των ανθρώπων που εργάζονται στο νοσοκομείο. Ειδικότερα στην ηλικιακή κατηγορία 62-66 ετών έχουμε 17 εργαζόμενους εκ των οποίων έντεκα είναι στο διοικητικό κομμάτι, πέντε στο νοσηλευτικό τομέα. Στις ηλικίες 27-31 ετών καταγράφεται ένας εργαζόμενος, 32-37 ετών πέντε εργαζόμενοι, 37-41 44 εργαζόμενοι, 42-46 ετών 104, 47-51 ετών 111 εργαζόμενοι, 52-56 ετών 178 εργαζόμενοι, 57-61 ετών 66 εργαζόμενοι.
Επίσης από τους 539 εργαζόμενους έχουμε 134 άτομα που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια προϋπηρεσίας. Πρόκειται ουσιαστικά για το 24% των εργαζομένων.
Γύρω στα 50,4 είναι το μέσο ηλιακό προφίλ των εργαζομένων του νοσοκομείου. Βέβαια δεν είναι μόνο η ηλικία, αλλά και όποιες πιέσεις έχει δεχτεί σωματικά ο κάθε εργαζόμενος. Μην ξεχνάμε ότι οι εργασιακές συνθήκες χειροτερεύουν, αφού εργάζονται περισσότερο χρόνο, δεν λαμβάνουν όλα τα ρεπό που δικαιούνται και ο οργανισμός καταπονείται.
Ο κ. Μηνδρινός ανέφερε πως «αρκετοί θα είναι φέτος οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν. Επίσης ακόμη δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό, τι θα γίνει με τα βαρέα και τα ανθυγιεινά.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως επίσης η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ακόμη και τη μονιμοποίηση των επικουρικών, αλλά και εκεί δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το