Τοπικά

166 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα σε μια μέρα σε όλη τη Θεσσαλία

Συνολικά 171 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 166 αφορούσαν παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν χθες Τετάρτη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Ελέγχθηκαν 582 άτομα και 476 οχήματα, στο πλαίσιο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Εκτός από τα 582 άτομα και τα 476 οχήματα, ελέγχθηκαν επίσης 9 επιχειρήσεις σκραπ και 12 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν 20 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 9 και συγκεκριμένα:
– 2 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
– 2 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
– Ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων.
– Ένας αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– 3 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα της κλοπής, παραβίαση υποχρέωσης διατροφής και παράβαση το νόμου περί αλλοδαπών.

και συγκεκριμένα:
– 2 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
– 1 παράβαση του νόμου περί όπλων.
– 1 παράβαση για παρεμπόριο.
– 1 παράβαση για επαιτεία.
– 166 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
• 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• 5 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 38 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
• 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 1 για φθαρμένα ελαστικά και
• 116 λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης, μικροποσότητες κάνναβης, ένα ρόπαλο, ένας σουγιάς και είδη παρεμπορίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το