Τοπικά

Μείωση τροφείων κατά 50% στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού

Τη μείωση των τροφείων στον Παιδικό σταθμό Αλμυρού κατά 50% για την ερχόμενη χρονιά αποφάσισε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρόκειται για ακόμη μια μείωση που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της προσπάθειας της ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων. Άλλωστε έχουν προηγηθεί μειώσεις 40% στα δημοτικά τέλη (20% πέρυσι και 20% πρόπερσι) αλλά και σημαντικές μειώσεις τελών σε βιοτεχνίες και επιχειρήσεις.

Στον παιδικό Σταθμό Αλμυρού φοιτούν περίπου 100 παιδιά και όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Εσερίδης «για την ερχόμενη χρονιά εισηγηθήκαμε και αποφασίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο τη μείωση των τροφείων κατά 50% και η οποία αφορά όλα τα παιδιά».

Παράλληλα ο κ. Εσερίδης ανέφερε πως «αποφασίστηκε η επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης σε διπλανό χώρο ώστε να ανεγερθεί νέα υποδομή. Το κόστος θα ανέλθει στα 400.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα προέλθει από το ίδρυμα Μελά.

Ακόμη αποφασίστηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της επέκτασης της πόλης του Αλμυρού στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Τρύφωνος, Κροκίων, Ραγάζου και ανωνύμων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο πληροί τις προϋποθέσεις για την ανέγερση νηπιαγωγείου που θα έχει τέσσερις αίθουσες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το