Πολιτισμός

«100 Κιθάρες για τη Μαγνησία» – Συναυλία στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

LOGO ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ

Μια μεγάλη συναυλία με τίτλο «100 Κιθάρες για τη Μαγνησία», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”.
Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από το διεθνών προδιαγραφών Θερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων, του Ωδείου Φουντούλη και του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.
Αναμένεται να είναι μια Γιορτή για την Κιθάρα, αφού θα εμφανισθεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, αποτελούμενη από περίπου 100 Κιθαριστές, υπό την Διεύθυνση του «ζωντανού μύθου» της Κιθάρας, Βαγγέλη Μπουντούνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, πως δίκαια είναι το «Εθνικό» μας όργανο, αφού η «Σχολή» της Κιθάρας στην Ελλάδα θεωρείται η σημαντικότερη παγκοσμίως.
Σολίστ θα είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης μέλος του διεθνούς φήμης κιθαριστικού ντουέτου της Sony Classical-BMG, Stelios & Vassilis, ο καταξιωμένος κιθαριστής Μιχάλης Σουρβίνος, ο Θεσσαλός “Θρύλος” του φλαμένκο Σπύρος Τσιώλης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, διάσημος Βολιώτης, Συνθέτης – Κιθαριστής, Γιώργος Φουντούλης και οι περίφημοι «String Demons” (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη).
Η ίδια Συναυλία έχει δοθεί στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα, στον Βόλο, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Ο κύριος κορμός του προγράμματος της βραδιάς, θα περιλαμβάνει μουσική γνωστών Ελλήνων και Ξένων συνθετών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το