Photo Gallery, Πολιτική

“Όχι” στον κοινωνικό αυτοματισμό

Σαμαράς προς τους βουλευτές της ΝΔ και «πυρά» στην κυβέρνηση

 

 

Να μην παγιδευτούν οι πολίτες “στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού” ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στο πλαίσιο συνάντησής του με τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την έναρξη της νέας πολιτικής χρονιάς.

 

Ανταλλάσσοντας απόψεις με τους βουλευτές για την τρέχουσα επικαιρότητα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που εφαρμόζει η κυβέρνηση την εργασιακή εφεδρεία ενώ υποστήριξε την καθιέρωση πληθυσμιακών κριτηρίων για το θέμα των ταξί.

 

Ειδικότερα για το θέμα των κινητοποιήσεων φέρεται να είπε: “Δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ που έταζε τα πάντα στους πάντες. Αποδοκιμάζουμε και αποδοκιμάσαμε κατ’ επανάληψη ακραίες συμπεριφορές. Ζητούμε να μην παγιδευτεί κανένας στο παιχνίδι του “κοινωνικού αυτοματισμού” που παίζει η κυβέρνηση στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης”.

 

Για το θέμα των ταξί είπε ότι “υποστηρίζουμε την θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων και επιδιώκουμε μία λύση με την οποία -όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας- η Τρόικα είναι απολύτως σύμφωνη”.

 

Αναφέρθηκε και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας που είναι, όπως σημείωσε, πρόταση της ΝΔ: “Εμείς δεν συνδυάζουμε τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις. Αντίθετα προτείναμε το συγκεκριμένο θεσμό για να αποφευχθούν απολύσεις. Και εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί με την εφαρμογή του θα είχε όφελος και η οικονομία και η κοινωνία. Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο”.

 

 

Μιχελάκης: Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά

 

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, ο οποίος σε δήλωση του κάνει λόγο για “ψέμματα” και αδιέξοδη πολιτική, ενώ τονίζει ότι η ΝΔ θα τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων θέσεων της κυβέρνησης και όχι σε “γενικόλογες εξαγγελίες”.

 

Στη δήλωση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ,, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο … ‘πρωθυπουργικό’ διάγγελμα, σε λίγες μέρες, από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης! Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα ‘δεν διακόπηκαν’ και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν… ‘προγραμματισμένη’!

 

Χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν ‘σαφής προειδοποίηση’ προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα… Οι χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, ωστόσο, αποτελούν μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση: Μας ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες, φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει! Δεν μας εξήγησε: αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ως σήμερα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το