Αθλητισμός

Όγδοη σερί νίκη για Ολυμπιακό Β. – Επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Μαγ.

111

Από νίκη σε νίκη… πετάει ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, επικρατώντας χθες στο ΕΑΚ με 3-2 του Αστέρα Μαγούλας και έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Μάλιστα, αποσπάστηκαν εννέα βαθμούς από τα Χανιά που ακολουθούν στη βαθμολογία, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Κρητικών στην Άμφισσα από τον Φωκικό με 1-0. Έτσι, ο Ολυμπιακός έχει πλέον 38 βαθμούς έναντι 29 της ομάδας των Χανίων.

Ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στη νίκη απέναντι σε μια αξιόμαχη ομάδα, η οποία πάλεψε, έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας δύο τέρματα, ενώ είχε και δοκάρι στο 75’ για να ισοφαρίσει το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ – ορισμένες από αυτές κλασικές – και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Ο Μανουέλ Ρόκα παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Γεωργίου, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Καρράς. Ο Κατσιαρός αγωνίστηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας. Το κεντρικό αμυντικό αποτέλεσαν οι Μελίσσης και Αρβανίτης. Οι Ρόκας και Ολίσε ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Κατσίκης και Δεινόπαπας αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, αλλάζοντας πλευρές, με τον Καπετάνο να παίζει ως επιθετικός μέσος, πίσω από τον προωθημένο Γκούρμα.

 

Τέσσερα γκολ στο α’ μέρος

Τέσσερα γκολ, δύο για κάθε ομάδα, αρκετές χαμένες ευκαιρίες και ωραίο ποδόσφαιρο συνέθεσαν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Μαγούλας. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 45λεπτο ήταν σαφώς ανώτεροι του αντιπάλου τους, με τον Δεινόπαπα να είναι πολύ δραστήριος, όπως και οι Κατσίκης, Καπετάνος. Θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, ενώ στο 3′ κακώς σημειώθηκε οφσάιντ ο Καπετάνος, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να ακυρωθεί το γκολ με υπόδειξη του δεύτερου βοηθού κ. Πάτρα.

Πάντως, οι παίκτες του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν προβλήματα στην ανασταλτική του λειτουργία και το πλήρωσαν με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, εξαιτίας των λαθών τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο είχαν δύο ευκαιρίες για γκολ, ενώ στην τρίτη επιθετική προσπάθεια βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 8′ ο Γκούρμα βρήκε τον Δεινόπαπα, αυτός μόνος μέσα στην περιοχή του Αστέρα και από δεξιά σούταρε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κασμερίδη. Στο 14′ σουτ του Κατσίκη έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Κασμερίδης και αμέσως μετά έγινε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Κατσίκης στο 15’ εκτέλεσε πλασαριστά το κόρνερ και βρήκε τον Καπετάνο, αυτός έκανε τη μπαλιά στον Δεινόπαπα και ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» μέσα στη μικρή περιοχή με τακουνάκι έγραψε το 1-0, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.

Γρήγορα, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 19′ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μελίσσης έκανε λάθος πάσα, ο Ασλανίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει και πάλι «κεφάλι» στο σκορ για να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη στο 21′ όταν ο Κατσίκης έκανε την προσπάθεια, πάσαρε για τον Γκούρμα, με τον τερματοφύλακα Κασμερίδη να προλαβαίνει και να μπλοκάρει τη μπάλα, πέφτοντας στα πόδια του επιθετικού του Ολυμπιακού. Η δεύτερη ήταν στο 28′, όταν το ξαφνικό σουτ του Ρόκα έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κασμεριδη.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Αστέρας στο 30′ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, εκμεταλλευόμενος μια σειρά αμυντικών λαθών του Ολυμπιακού. Ο Τριάντος χωρίς πίεση από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα (ο Καρράς δεν ήταν στην πλευρά του), ο Γεωργίου δεν έκανε έξοδο και ο αμαρκάριστος Νόνης με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-2.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε άμεσα στο 32′ Ο Δεινόπαπας έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη πάσα για τον Γκούρμα, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα και να γράφει το 2-2.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ήταν διαρκώς στο προσκήνιο, χάνοντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ. Στο 34′ σουτ του Καπετάνου μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ σε σουτ του Κατσίκη στο 36′ ο Κασμερίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 44′. Ο Καπετάνος βρήκε αριστερά τον Γκούρμα, αυτός σέντραρε για τον Κατσίκη, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Κασμερίδη να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

 

Ο Γκούρμα έδωσε τη νίκη

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε στη θέση του οδηγού, έτσι ώστε στη συνέχεια να διαχειριστεί ανάλογα το παιχνίδι. Ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων και με ευκολία έφτανε στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ, στο 51’, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 70’ έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

Στο 48′ σε γύρισμα του Καπετάνου μέσα στην περιοχή ο Έβερετ έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος του Κασμερίδη, για να έρθει τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό τρία λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 51′ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κατσίκη, ο Γκούρμα με σουτ πάνω στην κίνηση μέσα στην περιοχή έγραψε το 3-2, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και τα οκτώ στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του πίεσε την άμυνα του Αστέρα με στόχο να πετύχει και τέταρτο τέρμα, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 57′ και στο 66′ ο Καπετάνος με σουτ δεν μπόρεσε και τις δύο φορές να νικήσει τον Κασμερίδη, ο οποίος απέκρουσε τη μπάλα, ενώ στο 67′ το σουτ του Ρόκα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη.

Με την συμπλήρωση 75 λεπτών στο παιχνίδι ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Αντωνόπουλο να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γεωργίου.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός κοίταξε να διαφυλάξει το σκορ και να παίξει αυτός με αντεπιθέσεις, καθώς ο Ρόκα, όπως ανέφερε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, έδωσε εντολή να κλείσουν οι παίκτες του τους χώρους και να κυνηγήσουν κάποιο γκολ στην κόντρα επίθεση.

Στο διάστημα 75’-90’ ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Γεωργίου, δίχως ωστόσο να χάσει κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Αντίθετα, στο 83′ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και τέταρτο γκολ. Ο Δεινόπαπας πάσαρε στον Γκούρμα, με τον Κασμερίδη να αποκρούει σωτήρια το σουτ του επιθετικού του Ολυμπιακού.

 

Ολυμπιακός Β.-Αστέρας Μαγ. 3-2

30. Γεωργίου

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

4. Μελίσσης

5. Αρβανίτης

21. Ρόκας

(52. Κωστούλας 87’)

32. Ολίσε

(8. Πινδώνης 52’)

11. Καπετάνος

3. Κόμνος 76’)

7. Κατσίκης

19. Δεινόπαπας

13. Γκούρμα

 

28. Κασμερίδης

25. Κοτίτσας

(10. Δημητριάδης 55’)

4. Νόνης

5. Σαμαρόπουλος

27. Τριάντος

24. Ασλανίδης

(17. Στρατάκης 73’)

14. Κορνελάτος

13. Αντωνόπουλος

9. Κανελλόπουλος

(21. Μαρίνου 55’)

19. Μαρτίνεθ

8. Έβερετ

 

Σκόρερ: 15′ Δεινόπαπας, 32′, 51′ Γκούρμα-19′ Ασλανίδης, 30 Νόνης

Κίτρινες: Αρβανίτης-Κανελλόπουλος, Νόνης, Δημητριάδης, Μαρτίνεθ, Τριάντος

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χαδιμόγλου, Πάτρας (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το