Αθλητισμός

Κακή πάλι η Νίκη έμεινε στο 0-0 με τον Τύρναβο

222

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Νίκη παρουσίασε κακό πρόσωπο και μοιραία έμεινε στο 0-0 με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ. Μάλιστα απειλήθηκε και με ήττα, αλλά ο Μανώλης Αποστολίδης αποδείχθηκε πάλι πολύτιμος κρατώντας το μηδέν παθητικό. Δεν επιτράπηκε στους οπαδούς της βολιώτικης ομάδας που μετέβησαν στη Λάρισα να πάνε στο γήπεδο και επέστρεψαν στο Βόλο, με την αστυνομία να κάνει προσαγωγές.

Μετά τη Δόξα Δράμας η Νίκη εμφανίστηκε κακή και κόντρα στον Τύρναβο. Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της απείλησε ελάχιστα τον αντίπαλο και στο τέλος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που δεν έχασε κιόλας. Σίγουρα οι σημαντικές απουσίες έπαιξαν ρόλο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για τις συνεχόμενες άσχημες εμφανίσεις της βολιώτικης ομάδας. Έτσι ακόμη δύο βαθμοί πετάχθηκαν στα «σκουπίδια», με συνέπεια τώρα η Νίκη να απέχει οκτώ βαθμούς από την πρωτοπόρο Κέρκυρα.

 

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα επέλεξε αυτή τη φορά σύστημα 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μπιτσάκο, Ρεπετσά, Γιώτα και Παπαδόπουλο. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Ακασού και Μπακάλης, Γέσιτς και Μανουσάκης επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Ανιέτε να συνεπικουρεί τον Τσίτα, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη ο Άγγελος Διγκόζης παρέταξε τον Τύρναβο με 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Πρίφτης, ενώ στην άμυνα έπαιξαν οι Ντατίδης (δεξιά), Κουρτεσιώτης (αριστερά), Καραμανλής και Τέλλος (σέντερ μπακ). Στο κέντρο καθαρά ανασταλτικός χαφ ήταν ο Μπρίτο, ενώ μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά βρίσκονταν οι Αντρέ, Βανγκέλι, Όμο και Φελίπε, με μοναδικό προωθημένο τον Τσούκαλο.

 

Μέτριο α’ ημίχρονο

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε στη μετριότητα. Η Νίκη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά συναντούσε δυσκολίες απέναντι στο πολυπληθές κέντρο που παρέταξε ο Άγγελος Διγκόζης, όπου βρίσκονταν πολλοί ανασταλτικοί ποδοσφαιριστές.

Οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες, γεγονός που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Νίκη και σημειώθηκε στο 15ο λεπτό. Ο Μανουσάκης από τα αριστερά τροφοδότησε τον Τσίτα, ο οποίος «τράβηξε» επάνω του τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και πολύ έξυπνα με «τακουνάκι» έβγαλε τον Ανιέτε μόνο με τον τερματοφύλακα. Ο Ισπανός αντί να προχωρήσει κι άλλο στην περιοχή, προτίμησε να πλασάρει αμέσως αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την αριστερή συμβολή των δοκών της εστίας του Πρίφτη.

Στη συνέχεια το ματς αναλώθηκε σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν κακό, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να επιτρέπει το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Βανγκέλι που χτύπησε τρεις φορές παίκτες της Νίκης (τις δύο τον Μπιτσάκο στο πρόσωπο), αλλά ο Αθηναίος ρέφερι δεν καταλόγισε ούτε… φάουλ. Αντίθετα στο πρώτο δυνατό μαρκάρισμα ποδοσφαιριστή της βολιώτικης ομάδας, του Μπακάλη, έσπευσε να τον τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα, δείγμα της μεροληπτικής στάσης που τήρησε στο χθεσινό παιχνίδι, χωρίς φυσικά αυτό να θεωρείται δικαιολογία για την εμφάνιση του βολιώτικου συγκροτήματος.

Μετά το πρώτο ημίωρο ο Λουτσιάνο έδωσε εντολή να αλλάξουν πλευρές οι Γέσιτς και Μανουσάκης. Με την κίνηση αυτή δεν διορθώθηκε η κατάσταση, με την εικόνα της Νίκης να παραμένει προβληματική. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το μόνο αξιόλογο στο παιχνίδι ήταν μια ωραία σέντρα του Μανουσάκη από τα δεξιά, με τον Πρίφτι να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να απομακρύνει με γροθιές προ του Τσίτα.

 

Κινδύνεψαν στο τέλος

οι «κυανόλευκοι»

Με μια αλλαγή άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Τύρναβος, καθώς ο Γεωργίου πήρε τη θέση του Φελίπε. Μάλιστα η λαρισινή ομάδα στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση στα μετόπισθεν των φιλοξενουμένων. Πιο συγκεκριμένα ο Όμο από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε, αλλά ο Γιώτας κόντραρε την μπάλα που είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Ο ίδιος παίκτης πρωταγωνίστησε και στη δεύτερη καλή στιγμή του Τυρνάβου στο 49’. Ο Νιγηριανός σούταρε για να μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

Οι παίκτες του Λουτσιάνο έχασαν τη «μάχη» του κέντρου στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και λίγο έλειψε να αιφνιδιαστούν από τους γηπεδούχους. Η πρώτη φορά που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι σ’ αυτό το διάστημα ήταν στο 53’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γέσιτς, δημιουργήθηκε σύγχυση στη μικρή περιοχή του Τυρνάβου, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε εκεί για να το εκμεταλλευτεί.

Από την άλλη πλευρά οι «κυανέρυθροι» βλέποντας τις αδυναμίες των Βολιωτών άρχισαν να βγαίνουν ολοένα και πιο συχνά μπροστά και με τον Όμο πλησίασαν πάλι στο γκολ σε μια φάση «καρμπόν» με εκείνη του 49’. Ο Νιγηριανός σούταρε μέσα από την περιοχή για να βάλει πάλι την κόντρα ο Γιώτας γλιτώνοντας την ομάδα του από μια δύσκολη κατάσταση.

Παρά την κακή απόδοση η Νίκη θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε στην αναμέτρηση. Ήταν το 74’, όταν Ανιέτε άνοιξε στα δεξιά για τον Γέσιτς, εκείνος πραγματοποίησε συρτή σέντρα και ο Παπαδόπουλος αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει με «τακουνάκι», με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν την μπάλα πριν φτάσει σε Μανουσάκη και Τσίτα.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τυρνάβου να αγγίξει το 1-0. Μετά από γέμισμα του Κουρτεσιώτη, ο Αντρέ που κοντρόλαρε ψύχραιμα μέσα στην περιοχή εξαπολύοντας ψηλοκρεμαστό σουτ. Ωστόσο ο Αποστολίδης απογειώθηκε αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Το ματς πήρε «φωτιά» στα τελευταία λεπτά δίνοντας κάποιο ενδιαφέρον στη συνάντηση. Στο 81’ ο Ανιέτε εμβόλισε την αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα, απέκρουσαν προσωρινά οι αμυνόμενοι με την μπάλα να καταλήγει στον Παπαδόπουλο. Ο αριστερός μπακ της Νίκης αντί να τροφοδοτήσει τον Μανουσάκη προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση, αλλά το σουτ που επιχείρησε -με το «κακό» του πόδι το δεξί- δεν βρήκε στόχο.

Στο επόμενο λεπτό το συγκρότημα του Άγγελου Διγκόζη βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση σε μια φάση «τρεις με δύο» εκμεταλλευόμενος το ότι η μπάλα βρήκε πάνω στον διαιτητή και στρώθηκε στον Όμο που είχε κενό χώρο μπροστά του. Ο Νιγηριανός βλέποντας τον Ρεπετσά να αφήνει τη θέση του για να καλύψει τον Αντρέ πέρασε ασίστ στον αμαρκάριστο Γεωργίου που βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη. Ωστόσο και πάλι ο έμπειρος πορτιέρο αποδείχθηκε «φύλακας άγγελος» για την ομάδα του αποκρούοντας σωτήρια το πλασέ του εξτρέμ του Τυρνάβου. Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε με τη Νίκη να μένει στο 0-0 και να προβληματίζει εκ νέου με την απόδοσή της.

 

Προσαγωγές οπαδών

Μάταια έκαναν το σύντομο ταξίδι μέχρι τη Λάρισα περίπου 100 οπαδοί της Νίκης, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το τρένο. Στο σταθμό της θεσσαλικής πόλης υπήρχε αστυνομική δύναμη που δεν επέτρεψε στους φιλάθλους να πάνε στο Αλκαζάρ. Μάλιστα τους υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και έκαναν εννέα προσαγωγές, επειδή οι συγκεκριμένοι οπαδοί είχαν μαζί τους σπρέι. Πάντως 60 φίλαθλοι της βολιώτικης ομάδας κατάφεραν να βρεθούν στο Αλκαζάρ για να της συμπαρασταθούν, αλλά έγιναν στόχος υβριστικών συνθημάτων από ορισμένους οπαδούς της… ΑΕΛ, που έδωσαν το «παρών» για περίπου …δέκα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

 

Σήμερα η Γ.Σ.

της ΠΑΕ Νίκη

Σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη. Η συνέλευση θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Ξενία» και θα αρχίσει στις 13.00. Τα θέματα που θα την απασχολήσουν είναι: α) Απολογισμός, β) έγκριση ισολογισμών, γ) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δ) λοιπά θέματα.

Μετά τη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Ανδρέας Πάτσης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσει για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το