Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς ρεύμα 42 νοικοκυριά στον Αλμυρό


Το χριστουγεννιάτικο κοινωνικό «καλάθι» υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμυρού, για να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων συνδημοτών

 

 

 

Πριν ακόμη αρχίσουν οι διακοπές για μη καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων

 


 

 

 

Αντιμέτωπη με εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα εκτιμά πως θα βρεθεί σύντομα η Δημοτική Αρχή Αλμυρού καθώς η ανέχεια ωθεί όλο και περισσότερες οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

 

Ήδη μέχρι σήμερα στην πόλη του Αλμυρού η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε 42 νοικοκυριά για παλιές οφειλές και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα γίνει μόλις εκπνεύσουν οι προθεσμίες εξόφλησης των νέων λογαριασμών ρεύματος με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Χθες ο Δήμος, άρχισε να συγκεντρώνει στο κλειστό γυμναστήριο τυποποιημένα προϊόντα μακράς διάρκειας όπως για παράδειγμα ζυμαρικά, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, αλεύρι, γάλα κ.ά.

Το χριστουγεννιάτικο κοινωνικό «καλάθι» υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμυρού σε συνεργασία με άλλες τοπικές αρχές, κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις, αλλά και όλους τους δημότες, για να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων συνδημοτών.

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες. Ως χώρος συγκέντρωσης για τον Αλμυρό έχει επιλεγεί το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ενώ για τα υπόλοιπα Δημοτικά και Τοπικά διαμερίσματα του Δήμου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή- επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να ενημερωθούν για τους χώρους όπου θα μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Εάν κάποιος χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί και στο ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου Αλμυρού στο τηλέφωνο 2422350214 και στην κ. Κατερίνα Θεοδώρου.

Ήδη χθες πρώτη ημέρα της κοινωνικής δράσης, υπήρξε σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου για προσφορά υπέρ των αδυνάτων ακόμη και από πολίτες που προσέφεραν λιγοστά είδη από το υστέρημά τους.

Με την ανεργία να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και την οικονομική κρίση να διατρέχει όλη την τοπική κοινωνία του Δήμου Αλμυρού, η Δημοτική Αρχή ενισχύει το ρόλο του συμπαραστάτη του πολίτη και ήδη έγινε αναφορά για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Ειδικότερα, επισημάνθηκαν συλλήβδην παρατυπίες και όχι μεμονωμένα λάθη στον καθορισμό του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και ζητήθηκαν διευκρινήσεις από το υπ. Οικονομικών.

Οι υπερβολικές χρεώσεις οφείλονται, κυρίως, στους εξής λόγους:

– Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης.

– Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας.

– Λανθασμένες χρεώσεις βάσει «πλασματικών» τετραγωνικών μέτρων, που προκύπτουν από ειδικές κατά Δήμο αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

– Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια.

– Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

– Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με Ειδικό Τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο.

Επίσης επισημάνθηκε η αδυναμία πληρωμής μόνον του ειδικού τέλους σε περίπτωση οφειλής ρεύματος από αποχωρήσαντα ενοικιαστή.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 53, του Ν.4021/11 «Για τον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ λαμβάνεται υπόψη το εμβαδό της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τα οποία λογίστηκε κατά τη 17.9.2011 το τέλος ακίνητης περιουσίας της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993, καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου και συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το