Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Χωρίς εξωτερικά ιατρεία το Νοσοκομείο, ταλαιπωρία ασθενών

Νέα συγκέντρωση γιατρών και εργαζομένων - Ξεκίνησε ΕΔΕ κατά του διοικητή
Νέα συγκέντρωση γιατρών και εργαζομένων – Ξεκίνησε ΕΔΕ κατά του διοικητή

Χωρίς εξωτερικά ιατρεία θα παραμείνει και σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Το κλίμα στο «Αχιλλοπούλειο» παραμένει τεταμένο, αφού και χθες γιατροί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του διοικητή για δύο περίπου ώρες, ζητώντας την απομάκρυνσή του, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Στο μεταξύ η νέα χθεσινή εξέλιξη ήταν η Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του διοικητή του Νοσοκομείου, που ξεκίνησε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από προφορική εντολή του υπουργείου Υγείας. Σύσταση να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου παρέχοντας υπηρεσίες στους ασθενείς απηύθυνε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Μακρής.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών που θέλουν να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά δεν μπορούν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών, μετά από απόφαση της προχθεσινής τους συνέλευσης σύμφωνα με την οποία, αν δεν απομακρυνθεί ο διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος, δεν πρόκειται να ξανακάνουν εξωτερικά ιατρεία. Υπολογίζεται πως από προχθές, Δευτέρα, πάνω από 200 εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Χθες πολλοί συμπολίτες επικοινώνησαν με τα γραφεία των εξωτερικών ιατρείων για να ενημερωθούν σχετικά, ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες, καθώς ακυρώνονταν τα ραντεβού που σε ορισμένες ειδικότητες περίμεναν πολύ καιρό για να εξεταστούν.

Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αφού από τους γιατρούς ανακοινώθηκε στάση εργασίας.

Σημειώνεται πως δεν έχει αποφασιστεί αναστολή για τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία.

Το σίγουρο είναι πως το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο, επηρεάζει πλέον και το βαθύτερο πυρήνα λειτουργίας του που είναι η παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.

 

Συγκέντρωση

Μικρότερης συμμετοχής και σε πιο ήρεμο κλίμα ήταν η χθεσινή συγκέντρωση των γιατρών και των εργαζομένων έξω από το γραφείο του διοικητή, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Και χθες κυρίαρχο αίτημα των συγκεντρωθέντων ήταν η απομάκρυνση του διοικητή.

Οι γιατροί θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 9 το πρωί, πάλι έξω από το γραφείο του διοικητή, ενώ αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών.

«Εμείς συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις σε καθημερινή βάση με την επίσημη κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και θα απέχουμε από τα εξωτερικά ιατρεία μέχρι να απομακρυνθεί ο διοικητής. Για τα τακτικά χειρουργεία, εξαρτάται από το κάθε χειρουργείο. Γνωρίζουμε πως είναι ταλαιπωρία για τους ασθενείς η αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων, αλλά ταλαιπωρία δεν είναι για τους ασθενείς να έρχονται στα Επείγοντα και να μην βρίσκουν ειδικότητες γιατρών, όπως ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται από τη διοίκηση» τόνισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας.

 

ΕΔΕ

Σε εξέλιξη είναι από χθες Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το διοικητή του Νοσοκομείου. Η ΕΔΕ διατάχθηκε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χθες στο Νοσοκομείο βρέθηκαν τα μέλη του κλιμακίου που έχει αναλάβει την ΕΔΕ, όπου το γενικό χειρισμό τον έχει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη πάρθηκαν κάποιες καταθέσεις από γιατρούς και εργαζόμενους. Η ΕΔΕ θα τελειώσει μεθαύριο Παρασκευή, ώστε το πόρισμα να βγει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μακρής σημείωσε πως «μετά από καταγγελίες που είχαμε για διάφορα θέματα κατά του διοικητή του Νοσοκομείου, ήμασταν υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε αυτή την ΕΔΕ, η οποία θα πρέπει να τελειώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

«Να λειτουργήσει το Νοσοκομείο»

Έκκληση να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου απηύθυνε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μακρής, με αφορμή τις τελευταίες ημέρες έντασης που διανύει το «Αχιλλοπούλειο».

«Συστήνω ψυχραιμία, να πέσουν οι τόνοι και να υπάρχει στοιχειώδη συνεργασία από όλες τις πλευρές. Το Νοσοκομείο δεν είναι κανενός και πρέπει να λειτουργήσει παρέχοντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες και τους ασθενείς. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καλυφθούν κάποια στοιχειώδη και ένα από αυτά είναι να συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο για να προμηθεύονται τα απαιτούμενα υλικά. Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, είναι πως από τη στιγμή που το ΦΕΚ της απόλυσης του κ. Ζαχαρόπουλου δεν έχει βγει, ο ίδιος παραμένει διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» τόνισε ο κ. Μακρής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το