Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον πυρομανή

Δεν θα χαλαρώσουν τα αστυνομικά μέτρα, τονίζει η ΑΔΜ, αν δεν εντοπιστεί ο πυρομανής του Πηλίου

 

Τρίτη μέρα εντατικών ερευνών η χθεσινή για τον εντοπισμό του πυρομανή, που «κτυπά» αυτοκίνητα στο Πήλιο. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η αναζήτηση στοιχείων γίνεται παντού. Αξιοποιείται και ελέγχεται κάθε πληροφορία που δίνεται. Άλλωστε η Αστυνομία με ανακοίνωση της ζητεί από τους πολίτες να αναφέρουν κάθε τι που τυχόν γνωρίζουν ή έχουν αντιληφθεί σχετικά με την υπόθεση. Αρκετά άτομα έχουν προσαχθεί στην Αστυνομία καθώς θεωρήθηκαν ύποπτα, έγινε έλεγχος, όμως για κανένα δεν έχει προκύψει ενοχοποιητικό στοιχείο. Στην ουσία, η Αστυνομία δεν έχει κάτι «χειροπιαστό» που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του εμπρησμού των οχημάτων στο Πήλιο.

Ιδιαίτερα φειδωλοί εμφανίζονται και οι αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας σε αναφορές ή στοιχεία της έρευνας, για ευνόητους λόγους.

Το μόνο που αναφέρεται είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για όσο καιρό χρειαστεί και θα κριθεί απαραίτητο.

Τα αστυνομικά «μπλόκα» υπάρχουν σε όλο σχεδόν το οδικό κύκλωμα του Πηλίου, ενώ ομάδα αστυνομικών ελέγχει τις πληροφορίες που προκύπτουν από την έρευνα. Σε όλο το Πήλιο, κυρίως το κεντρικό και ανατολικό, κινείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Ένα ακόμη στοιχείο που συνθέτει την εικόνα της περιοχής, αυτές ειδικά τις μέρες, είναι ότι υπάρχουν πολλοί επισκέπτες και όλα σχεδόν τα πάρκιν των οικισμών είναι γεμάτα από αυτοκίνητα. Πολλά όμως είναι και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα πάνω στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Η έως τώρα δράση του άγνωστου δράστη, επιχειρώντας μία πολύ πρόχειρη ανάλυση, έχει δείξει πως προτιμά σταθμευμένα αυτοκίνητα που είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο χώρο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι έως και την Κυριακή, που θα βρίσκεται στο Πήλιο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, τα μέτρα της Αστυνομίας δεν πρόκειται να χαλαρώσουν. Οι αξιωματικοί είναι σε συνεχή εγρήγορση, εκφράζουν ανησυχία, καθώς δεν αποκλείουν ένα ενδεχόμενο νέο κτύπημα του πυρομανή.

Η σύλληψη του δράστη εμπρησμών ΙΧ αυτοκινήτων άλλωστε, αποτελεί στοίχημα για την τοπική Αστυνομία. Ο έλεγχος διερχόμενων οδηγών και επιβατών αποτελεί ένα από τα μέτρα της Αστυνομίας, ενώ έρευνα γίνεται σε διάφορα άλλα σημεία (καταλύματα, αποθήκες κ.λπ.). Παράλληλα, μέσα από τις καταθέσεις, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα ή να ξεχωρίσουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν κάπου πιο συγκεκριμένα και πιο κοντά στην ταυτότητα του εμπρηστή.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναφέρει: «Στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση εμπρησμού οχημάτων στη θέση Παπά Νερό στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική  γραμμή 24210-76995 ή το 100 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Στην παρούσα φάση οι αστυνομικοί δεν κάνουν εκτιμήσεις, αλλά βρίσκονται σε αναμονή. Και χθες περιορίζονταν να αναφέρουν πως «οι έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, όλα τα ενδεχόμενα και οι πληροφορίες εξετάζονται και διασταυρώνονται». Φαίνεται όμως να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όλες οι εμπρηστικές ενέργειες αυτοκινήτων στο Πήλιο τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, έχουν τον ίδιο δράστη ή δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο άγνωστος πυρπόλησε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής έξι σταθμευμένα οχήματα στο Ανήλιο και τα ξημερώματα της Κυριακής 17, στο χώρο στάθμευσης του Αη-Γιάννη, κοντά στο Παπά Νερό, δίπλα από τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ.

Τα καμένα αυτοκίνητα παραμένουν στο σημείο, ενώ οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και να διευθετήσουν τη διαδικασία μετακίνησής τους. Έχασαν ένα σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο, ενώ όσοι τα είχαν ασφαλίσει για φωτιά ή εμπρηστική επίθεση κινούν τη διαδικασία αποζημίωσης. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που κάηκαν ανήκουν σε επισκέπτες του Αη-Γιάννη, που έκαναν διακοπές.

Τρεις ημέρες μετά το κτύπημα του εμπρηστή, η ζωή έχει αποκτήσει τους κανονικούς της ρυθμούς στον τουριστικό αυτό οικισμό, που -ειδικά αυτό το διάστημα- εμφανίζει αυξημένη πληρότητα επισκεπτών.

Σε αναστάτωση όμως βρίσκονται οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι τονίζουν ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν τεράστια ζημιά στον τουρισμό, ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονιά. Όπως έχει ήδη γραφεί, πολλοί επιχειρηματίες του Αη-Γιάννη αποφάσισαν να προσλάβουν ιδιωτική εταιρία ασφάλειας για την αστυνόμευση της περιοχής. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμός των επιχειρηματιών για προστασία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το