Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ταχύπλοο πήρε τη ζωή 47χρονου

Ένα ταχύπλοο σκάφος, που οδηγούσε 25χρονος υπό την επήρεια αλκοόλ, έκοψε το νήμα της ζωής – με τον πλέον τραγικό τρόπο – ενός 47χρονου αστυνομικού του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, του άτυχου Θανάση Γρηγορίου. Το ταχύπλοο κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, πολύ κοντά στην ακτή του Αγίου Μηνά Κάτω Λεχωνίων, με αποτέλεσμα να κόψει στην κυριολεξία στη μέση τον άτυχο αστυνομικό, ο οποίος μάζευε πεταλίδες μαζί με το 14χρονο γιο του. Από θαύμα γλίτωσε ο 14χρονος, ο οποίος έζησε τον τραγικό θάνατο του πατέρα του. Το παιδί έχει υποστεί σοκ, ενώ έχει τραυματιστεί, ευτυχώς όχι σοβαρά. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου. Λουόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία έμειναν άφωνοι αντικρίζοντας τον άτυχο άνδρα να διαμελίζεται από το ταχύπλοο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο νεαρός χειριστής του σκάφους, δεν αντελήφθη ότι διαμέλισε άνθρωπο και συνέχιζε την πορεία του με κατεύθυνση προς το Βόλο. Μόνο όταν άκουσε τις κραυγές των λουομένων της παραλίας σταμάτησε και είδε αυτό που είχε συμβεί…

Η τοπική Αστυνομία πενθεί για το χαμό ενός μάχιμου αστυνομικού, ενώ συντετριμμένη είναι η οικογένειά του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το φρικτό του θάνατο.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Αυγούστου. Ο 47χρονος αστυνομικός είχε πάει για μπάνιο στην ακτή «Άγιος Μηνάς» στα Κάτω Λεχώνια. Μαζί με το γιο του μάζευαν πεταλίδες. Ο Θανάσης Γρηγορίου – όπως ανέφεραν οι συνάδελφοί του – ήταν και δεινός δύτης. Αγαπούσε τη θάλασσα. Βρέθηκε μάλιστα να φορά και το πάνω μέρος της στολής δύτη. Ο αστυνομικός βρισκόταν – σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση – σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από την ακτή. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ακτή δεν έχει βάθος. Σε μικρή απόσταση βρισκόταν ο 14χρονος γιος. Το ταχύπλοο, με χειριστή έναν 25χρονο ανθυποπλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού, από την Ελασσόνα Λάρισας, κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και με κατεύθυνση προς το Βόλο. Στο σκάφος (ένα πεντάμετρο φουσκωτό, με μηχανή όμως 150 ίππων) επέβαιναν τρεις φίλοι του χειριστή. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, κινούνταν σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή. Περίπου στα 60 μέτρα, όπου βρισκόταν και ο άτυχος αστυνομικός με το γιο του. Τόσο ο χειριστής, όσο και οι φίλοι του – όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους στο Λιμεναρχείο Βόλου – δεν αντελήφθησαν το 47χρονο. Το σκάφος κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και διαμέλισε τον άτυχο αστυνομικό. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει, να φωνάξει, για να αποτρέψει το κακό. Ο 25χρονος συνέχισε την πορεία του και έκοψε ταχύτητα ενώ γύρισε πίσω για να δει αυτό που είχε συμβεί μετά τις κραυγές λουομένων της παραλίας…

Το διαμελισμένο πτώμα του άτυχου αστυνομικού ανέσυρε από το νερό ο αδελφός του, ο οποίος βρισκόταν στην ακτή. Κλήθηκε ασθενοφόρο και το Λιμεναρχείο. Η σορός του άτυχου αστυνομικού μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη. Ασθενοφόρο μετέφερε το 14χρονο στο Νοσοκομείο καθώς έχει τραυματιστεί, ενώ το παιδί βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Αλλόφρονες έσπευσαν στο Νοσοκομείο ο πρωτότοκος γιος του 47χρονου, 23 ετών και η σύζυγός του. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτή την τραγωδία. Το φρικτό θάνατο του αγαπημένου τους…

Ο 25χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο όπου κρατούνταν μέχρι το απόγευμα. Από το αλκοτέστ προέκυψε ότι ο νεαρός βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Βρέθηκε ποσότητα 0,62 μικρογραμμάρια, ενώ το όριο είναι 0,25. Στους λιμενικούς υποστήριξε ότι δεν αντελήφθη το θύμα. Αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου λαμβάνουν καταθέσεις για να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Πένθος για την τοπική Αστυνομία

Στο άκουσμα του θανάτου του Θανάση Γρηγορίου «πάγωσε» όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Ο Θανάσης Γρηγορίου ήταν από τους πλέον μάχιμους αστυνομικούς. Πάντα στην πρώτη γραμμή και στη δίωξη του κοινού ποινικού εγκλήματος. Από το 1990 υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και είχε συμμετοχή στην εξιχνίαση μεγάλων υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών. Πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, ήταν ιδιαίτερα εργατικός. «Αγωνιστή» τον έλεγαν οι συνάδελφοί του. Ποτέ δεν διαμαρτύρονταν, ενώ η επαγγελματική του ευσυνειδησία και συνέπεια ήταν τα χαρακτηριστικά του. Με το χαμόγελο, αλλά και τη συμβουλή πάντα στα χείλη. Δεν ήταν λίγες οι φορές – ειδικά στην παρουσία εξιχνίασης σοβαρών υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών – που έλεγε στους δημοσιογράφους «παιδιά, ενημερώστε τον κόσμο, τους γονείς, τους μαθητές για τη μάστιγα των ναρκωτικών…».

Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του, του είπαν χθες το απόγευμα το τελευταίο αντίο. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Δημητριάδα. Πριν η σορός φτάσει στην εκκλησία, πέρασε μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Της νεκροφόρας προηγούνταν δύο αστυνομικά οχήματα, με αναμμένους τους φάρους και τις σειρήνες. Στα μπαλκόνια του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονταν συνάδελφοί του, οι οποίοι τον χαιρετούσαν.

Χθες συνάδελφοί του, σε ειδική παράταξη απέτισαν φόρο τιμής και τον αποχαιρέτισαν. Όλοι είχαν να πούνε μία καλή κουβέντα για το Θανάση…

Συντετριμμένη η σύζυγος και τα παιδιά του, οι γονείς και τα αδέλφια του.

Ημέρα πένθους για την τοπική Αστυνομία ήταν η χθεσινή, όπως όλοι ανέφεραν.

Ιδιαίτερα λυπημένοι οι στενοί του συνεργάτες στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι ήταν για πολλές ώρες καθημερινά μαζί του εδώ και 22 χρόνια καθώς ήταν η δεύτερη οικογένειά του… Τον επικήδειο εκφώνησε ο συνάδελφός του στο τμήμα Δημ. Καραγιώργος.

Ελεύθερος ο 25χρονος

Αργά χθες το απόγευμα ο 25χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του είναι σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το