Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς απορριμματοφόρα μέχρι την Τετάρτη


Υπολογίζεται ότι μέχρι την Πέμπτη στους δρόμους του Βόλου θα έχουν συγκεντρωθεί 250 τόνοι σκουπίδια και 115 τόνοι ανακυκλώσιμα υλικά


Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου

 

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα είναι οι μοναδικοί που απεργούν καθολικά και σηκώνουν το βάρος των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας καθώς η συμμετοχή των υπολοίπων κλάδων των υπαλλήλων στη χθεσινή στάση εργασίας, ήταν ανύπαρκτη, με εξαίρεση τις Υπηρεσίες Πρασίνου.

Χθες έκλεισε από τις 4 τα ξημερώματα το αμαξοστάσιο του Δήμου για να μην υπάρξει έξοδος απορριμματοφόρων και στη συνέχεια ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη με 24ωρη απεργία, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι την Πέμπτη τα ξημερώματα μόνο στους δρόμους του Βόλου, θα έχουν συγκεντρωθεί 250 τόνοι σκουπίδια και 115 τόνοι ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Πορταριάς, Αγριάς και Νέας Ιωνίας ήταν οι μόνοι που συμμετείχαν καθολικά στη χθεσινή κινητοποίηση που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η συμμετοχή στις στάσεις εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας σε Βόλο και Ν. Ιωνία ήταν καθολική όπως στην Αγριά και την Πορταριά, ενώ στο 60% κυμάνθηκε η συμμετοχή στη Νέα Αγχίαλο. Στο 50% κυμάνθηκε η συμμετοχή στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου, στο 60% στην Υπηρεσία Πρασίνου της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας και στο 20% στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας.

Το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων εργάστηκε κανονικά.

Με κλειστό το ΧΥΤΑ, στους δρόμους βγήκαν μόνο δύο απορριμματοφόρα για να συλλέξουν τα απορρίμματα από το Νοσοκομείο, τις κλινικές και το ορφανοτροφείο.

Από το Σάββατο οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα απείχαν από την υπερωριακή απασχόληση και χθες τα ξημερώματα άρχισε από συνδικαλιστές η περιφρούρηση του αμαξοστασίου και στη συνέχεια του ΧΥΤΑ.

Οι δρόμοι στο κέντρο του Βόλου και τις γειτονιές έχουν γεμίσει σκουπίδια από καταστηματάρχες και δημότες που δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για μη εναπόθεση τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

Οι κινητοποιήσεις λήγουν την Πέμπτη και όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης μέχρι το Σάββατο θα καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια εφόσον ξεκινήσει κανονικά η αποκομιδή και δεν αποφασιστεί συνέχιση της απεργίας.

«Θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη ένα πρόγραμμα αποκομιδής με τη συμμετοχή όλων των απορριμματοφόρων και φορτηγών της υπηρεσίας καθώς και όλο το εργατικό δυναμικό για να σηκωθούν περισσότεροι από 250 τόνοι σκουπίδια που θα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και την Τετάρτη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σε 115 τόνους υπολογίζεται η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν από τους μπλε κάδους, ενώ αποκομιδή γίνεται όλες τις ημέρες μόνο από το Νοσοκομείο, τις κλινικές και διάφορα ευαίσθητα ιδρύματα», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός ύψους 45.000 ευρώ για τη προμήθεια 180 πράσινων κάδων. Πάντως, για να υπάρξει μία ικανοποιητική κάλυψη της πόλης πρέπει να προστεθούν 500 πράσινοι κάδοι που ο καθένας κοστίζει από 250-350 ευρώ.

Η περιφρούρηση του ΧΥΤΑ θα συνεχιστεί και σήμερα. Επίσης σε ισχύ βρίσκεται και για σήμερα η απόφαση για στάση εργασίας στους ΟΤΑ από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

 

Οι εργαζόμενοι στην Αισωνία

 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας στηρίζουν με ανακοίνωσή τους τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Καουνά και καταγγέλλουν τον αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Κουτριάνο.

Ο κ. Κουτριάνος καταγγέλλοντας ότι στην Αισωνία δεν παράγεται κανένα έργο και τόνισε μεταξύ άλλων πως υπάρχει έλλειμμα στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως εθίγησαν με τα λεγόμενα του κ. Κουτριάνου τον οποίο αποκαλούν αναξιόπιστο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το