Photo Gallery, Τοπικά

Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση της Όθρυς ΑΕ

 

 

Οι έντονες διαφωνίες στο ΔΣ είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή λήψης αποφάσεων

Στιγμιότυπο από την προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής «Όθρυς ΑΕ»

 

 

 

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής «Όθρυς ΑΕ» η γενικότερη λειτουργία της εταιρείας, με αφορμή τη συζήτηση μιας σειράς θεμάτων που αφορούσαν τη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την πρόσκληση φορέων της περιοχής και τον καθορισμό στρατηγικής πολιτικής. Οι έντονες διαφωνίες για την απόκτηση μηχανοκίνητου εξοπλισμού και δημοτικών χώρων για την υλοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η λήψη αποφάσεων.

 

Για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από τις 20.000 ευρώ στις 50.000 ευρώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον από το Δήμο Αλμυρού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως βασικούς μετόχους να προχωρήσουν στην αγορά ονομαστικών μετοχών. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας κ. Παπαδημουλάς πρότεινε να υπάρξει ενεργοποίηση το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσκληθούν φορείς της περιοχής για να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πρόταση η οποία εγκρίθηκε, αλλά δεν ικανοποίησε τα μέλη του ΔΣ.

«Φωτιές» άναψε στη διάρκεια της συνεδρίασης η συζήτηση για τον καθορισμό στρατηγικής πολιτικής και η λήψη απόφασης για τους βασικούς στόχους της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται όπως η στρατηγική της εταιρείας να αναπτυχθεί σε επτά άξονες, μεταξύ των οποίων είναι η συμμετοχή της «Όθρυς ΑΕ» στην περιφερειακή εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης «Θεσσαλία» με στόχο την ανάληψη εργασίας υλοποίησης του έργου ΟΠΑΑΧ, η διεκδίκηση υλοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η απόκτηση μηχανοκίνητου εξοπλισμού με στόχο την υποστήριξη και ανάληψη εργασιών από το Δήμο και άλλους φορείς, η ενεργοποίηση της εταιρείας για την απόκτηση δημοτικών χώρων με στόχο την υλοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο παραθαλάσσιο και ορεινό μέτωπο του Δήμου και η συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς.

Στον πρώτο άξονα έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αλμυρού κ. Χρ. Βούλγαρη, ο οποίος ζήτησε να παρουσιαστούν στοιχεία που αφορούν το καταστατικό και τον ισολογισμό της εταιρείας «Θεσσαλία», τα οποία δεν υπήρχαν με αποτέλεσμα να αναβληθεί η λήψη απόφασης.

Ουσιαστικά στο μόνο άξονα που συμφώνησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αυτός για την υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Για τους άξονες που αφορούσαν την απόκτηση μηχανοκίνητου εξοπλισμού και δημοτικών χώρων και πάλι έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Βούλγαρη.

«Σκοπός της εταιρείας δεν είναι να αποκτήσει εξοπλισμό για να ανοίγει δρόμους και να μαζεύει σκουπίδια, ούτε να αποκτήσει δημοτικούς χώρους χωρίς να υπάρχει εισήγηση για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων», τόνισε ο κ. Βούλγαρης. Με βάση τα προαναφερόμενα αναβλήθηκε η λήψη απόφαση προκειμένου να κατατεθούν συγκεκριμένες δράσεις.

«Κόντρα» υπήρξε και μάλιστα με «διαρροή» από την πλειοψηφία και στην πρόταση για την πρόσληψη ενός ατόμου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου τριών μηνών για τη γραμματειακή υποστήριξη της εταιρείας. Πλην του κ. Βούλγαρη, διαφώνησε και ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Τσούτσας, ο οποίος ψήφισε «λευκό» με αποτέλεσμα το θέμα να εγκριθεί κατά πλειοψηφία.

Επίσης, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η πρόταση για πρόσληψη εντεταλμένου συμβούλου με τρίμηνη σύμβαση και ελάχιστη αμοιβή 1.200 ευρώ μηνιαίως, για την οργάνωση της εταιρείας και την προετοιμασία προγραμμάτων. «Η πρόσληψη πρέπει να γίνει με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και όχι για τρεις μήνες», επισήμανε ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος εξέφρασε και έντονες αντιρρήσεις και για την ανάθεση της λογιστικής υποστήριξης της εταιρείας σε συγκεκριμένο γραφείο με κόστος αμοιβής 6.500 ευρώ. Τελικά το θέμα αναβλήθηκε και θα συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση για την καταβολή των οδοιπορικών στον πρόεδρο του Δ.Σ., με την προϋπόθεση ότι αυτές οι δαπάνες θα προσκομίζονται με παραστατικά.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το