Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Υποψηφιότητα-έκπληξη Σαμαρά στη Μαγνησία

Ανακοινώθηκε το βουλευτικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 6ης Μαΐου


Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό της Μαγνησίας η απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά να την επιλέξει ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα πολιτευτεί, με στόχο να «κλειδώσει» τη δεύτερη έδρα της ΝΔ.

Η τελική απόφαση του προέδρου να είναι υποψήφιος και στη Μαγνησία, εκτός από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, στην οποία θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα, ελήφθη τη Μεγ. Παρασκευή μετά την τελική απόρριψη της πρότασης που εξέτασε να κατέλθει υποψήφιος στη Λάρισα.

Σταθμίζοντας τις συνθήκες στη Μαγνησία, τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα και θεωρώντας το διακύβευμα της ΝΔ στο Νομό, μεγαλύτερο από άλλων εκλογικών περιφερειών, αποφασίστηκε τελικά η συμμετοχή του προέδρου στο συνδυασμό της Μαγνησίας.

Το δεύτερο πρόβλημα που απασχολούσε τη ΝΔ ήταν ποια υποψηφιότητα από τις έξι της Μαγνησίας (πλην του βουλευτή κ. Θαν. Νάκου) θα θυσιαζόταν προκειμένου να προκύψει κενή θέση για τον πρόεδρο. Οι συζητήσεις φαίνεται να επικεντρώθηκαν στα νέα πρόσωπα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο και συγκεκριμένα σε υποψήφιους, καθώς ενδεχόμενη απόρριψη γυναικείας υποψηφιότητας θα προκαλούσε ζήτημα με την ποσόστωση. Μάλιστα για να αποφευχθεί η δημιουργία εντυπώσεων, εξετάστηκε κατά πληροφορίες το ενδεχόμενο κλήρωσης, αλλά τελικά αποφασίστηκε να ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον του τον νεότερο ενδιαφερόμενο, δικηγόρο κ. Σπ. Δεσύλλα.

Κατά συνέπεια, το οριστικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ / Πρόεδρος Ν.Δ

ΚΑΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ / Δικηγόρος

ΜΑΚΡΗ ΖΕΤΤΑ / Δικηγόρος

ΜΠΟΤΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ / Αγρότης – Γεωπόνος

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / Δημοσιογράφος

ΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ / Βουλευτής

ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / Ιατρός

Με την αίγλη που δίνει σε κάθε εκλογικό συνδυασμό η συμμετοχή του προέδρου του κόμματος, στη ΝΔ εκτιμούν πως θα αυξηθεί η συσπείρωση στη Μαγνησία ώστε να διασφαλιστεί η δεύτερη βουλευτική έδρα, την οποία, αν τελεσφορήσουν οι υπολογισμοί τους, θα χαθεί από άλλο πολιτικό σχηματισμό του χώρου. Εκτιμούν δηλαδή και σύμφωνα με τα στοιχεία δύο πρόσφατων δημοσκοπήσεων στο Νομό, ότι θα κερδίσουν στην πενταεδρική Μαγνησία δύο έδρες η ΝΔ, μία το ΠΑΣΟΚ, μία το ΚΚΕ και μία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Μαγνησίας, μετά την οριστικοποίηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου αναφέρει: «Οδεύουμε προς την τελική ευθεία… οι εκλογές είναι πια γεγονός και ο λαός καλείται να ασκήσει το ύψιστο δικαίωμά του, για την απόκτηση του οποίου έχει δώσει μεγάλους αγώνες. Μία ανολοκλήρωτη θητεία, αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου, έχει λήξει σε βάρος του ελληνικού λαού, αποδεχόμενη την ανεπάρκειά της, και μια προσωρινή κυβέρνηση που τη διαδέχτηκε για συγκεκριμένους σκοπούς και με προκαθορισμένο και οριοθετημένο σχεδιάγραμμα και χρονοδιάγραμμα, δέσμιο των επιλογών του Γεωργίου Παπανδρέου, παραδίδει τη σκυτάλη στην διακριτική ευχέρεια του ελληνικού λαού, που ήρθε η ώρα να θυμηθεί τα όσα έγιναν, να αποδώσει ευθύνες αναλογικά, να κρίνει το βάρος της υπαιτιότητας προσώπων και πολιτικών μεθόδων και να σηματοδοτήσει με την ψήφο του την εξέλιξη των πραγμάτων. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ημίμετρα, αλλά από ριζικές αλλαγές που θα στοχεύουν στην ανάκαμψη του ελληνικού λαού. Ο Έλληνας χρειάζεται έναν πρωθυπουργό που δε θα του δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας φενάκης του τύπου «λεφτά υπάρχουν». Απαιτεί μια κυβέρνηση με πρόγραμμα και λόγο, με κύρος και πυγμή, μια κυβέρνηση ουσίας και όχι με δεκανίκια.

Σε εθνικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να πείσει τον ελληνικό λαό πως οφείλει να δώσει στον Αντώνη Σαμαρά ψήφο εμπιστοσύνης και ρητή εντολή κυβέρνησης.

Η εμπειρία των παλαιότερων στελεχών σε συνδυασμό με τα νέα άτομα που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια, αποτελούν εγγύηση της επιτυχίας. Ο Νομός Μαγνησίας εκπροσωπείται  σε κομματικό επίπεδο από δυναμικούς, δραστήριους, επιτυχημένους ανθρώπους που θα ζητήσουν την εμπιστοσύνη σας και θα αναζητήσουν τη δύναμη να τα καταφέρουν, για το καλό του τόπου, στη δική σας ψήφο. Είναι οι άνθρωποι που ακολουθούν σθεναρά τις αρχές του κόμματος που υπηρετούν χωρίς να αναζητούν οάσεις που προκύπτουν από τις εκάστοτε δημοσκοπήσεις!

Ο τόπος χρειάζεται μια δυνατή αυτοδύναμη κυβέρνηση, τέτοια που μόνο ένα κόμμα εξουσίας, όπως η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εγγυηθεί. Σας θέλουμε όλους μαζί μας… γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Εξάλλου ο Νομός Μαγνησίας έχει την τιμή να κοσμεί το ψηφοδέλτιό του με την υποψηφιότητα του ίδιου του αρχηγού της παράταξης και αυριανού πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που δείχνει την ιδιαίτερη αγάπη του για τον τόπο μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το