Photo Gallery, Αθλητισμός

Περιμένει τη δική του ανάσταση ο Ολυμπιακός Β.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιθυμούν να ξαναδούν την ομάδα τους στη Σούπερ Λιγκ

Η Ορθοδοξία ετοιμάζεται να γιορτάσει την Ανάσταση του Θεανθρώπου, αλλά στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν τη δική τους ανάσταση. Ο σκληρά δοκιμαζόμενος ιστορικός σύλλογος, που φέτος δεν αγωνίζεται σε κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού, επιδιώκει με κάθε τρόπο την αποκατάστασή του. Και  επειδή όλα θα εξαρτηθούν από τη βούληση της Πολιτείας ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί το ότι η χώρα βρίσκεται και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Την ερχόμενη Τετάρτη 18/4 οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε συνεργασία με το νομικό επιτελείο εξετάζουν τα επόμενα βήματα, που πρέπει να γίνουν μέχρι την τελική δικαίωση της ομάδας του Βόλου και την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Βέβαια, το σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ΕΠΟ και ως γνωστόν ο πρόεδρός της Σοφοκλής Πιλάβιος απέφυγε να δεσμευτεί στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την τελική κρίση της Ομοσπονδίας.

Είναι προφανές ότι ο κ. Πιλάβιος περιμένει τις Εθνικές εκλογές και τις εξελίξεις που θα προκύψουν στο υπουργείο πολιτισμού από αυτές. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αφανίστηκε μετά από πολιτική απόφαση, πέφτοντας θύμα της πολυδιαφημιζόμενης «κάθαρσης», που είχε εξαγγείλει ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αγωνίζονται φέτος πουθενά, όχι γιατί αυτό το αποφάσισε κάποια αρμόδια αθλητική Αρχή, αλλά η κρατική Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα μέλη της οποίας διορίστηκαν από τον υφυπουργό πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη. Μάλιστα το γεγονός ότι ουδέποτε η Ε.Ε.Α. δημοσιοποίησε το σκεπτικό της απόφασής της να μη χορηγήσει το πιστοποιητικό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά…

Ως γνωστόν η μόνη απόφαση αθλητικής Αρχής είναι αυτή της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που διέταξε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών. Ωστόσο, κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε, κάτι που θα ζητήσει ο Ολυμπιακός στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ στις 24 Απριλίου, ενώ να θυμίσουμε ότι δύο ημέρες αργότερα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η προσφυγή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κατά του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού -ως εποπτεύοντος την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπουργού- και κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ακύρωση της απόφασης της 15ης Σεπτεμβρίου 2011 της Ε.Ε.Α., με την οποία απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για χορήγηση πιστοποιητικού.

Πάντως, σύμφωνα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ο Ολυμπιακός μπορεί να καταθέσει νέο φάκελο στην Ε.Ε.Α. και ήδη οι άνθρωποί του συλλέγουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ωστόσο, η ΕΠΟ θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα με τον κίνδυνο να μην τον τοποθετήσει εκεί που αγωνιστικά ανήκε να είναι ορατός.

Είναι βέβαιο πως χρειάζεται και πολιτική παρέμβαση για να πειστεί η ΕΠΟ να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ και αυτό είναι κάτι που απαιτούν οι χιλιάδες φίλαθλοι του συλλόγου. Και επειδή έχουν …χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις περιμένουν έργα από τους πολιτικούς της περιοχής και φυσικά πριν τις εκλογές.

Ανοιχτή συνέλευση

των φιλάθλων

στις 18 Απριλίου

Την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στα γραφεία των Austrian Boys θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση των φιλάθλων του Ολυμπιακού για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους. Μάλιστα όλοι οι οργανωμένοι σύνδεσμοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής:

«Καλούμε όλους τους φίλους και οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και όλους τους Βολιώτες και Μαγνησιώτες στη μεγάλη ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 8 το βράδυ στην οδό Αγ. Δημητρίου μπροστά από το club των Austrian Boys.

Θέμα μας η συστράτευση όλων στην περίοδο των εκλογών, ώστε μεθοδευμένα και με πάθος να τιμωρήσουμε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που διέλυσε την ομάδα μας και την πόλη μας. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με τους εκπροσώπους του, τους Γερουλάνο, Μπιτσαξή και Νικητιάδη, αφού μας αφαίρεσε τους Μεσογειακούς Αγώνες και χάθηκαν από την πόλη μας κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα υποδομής, μετά από λίγο καιρό με στόχο και δόλο εξαφάνισε την αγαπημένη μας ομάδα, στο πλαίσιο της ψευτοκάθαρσης και του πολιτικού εντυπωσιασμού.

Πειθαρχήσαμε και… φιμωθήκαμε τον τελευταίο καιρό, με καλή θέληση και διάθεση, μήπως και κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ καταλάβουν και συγκινηθούν από το ανοσιούργημα που έγινε εις βάρος της μεγαλύτερης και καλύτερης ομάδας της περιφέρειας.

Δυστυχώς, όλοι τους – μέχρι στιγμής – σιωπούν και μας γυρίζουν την πλάτη. Γι’ αυτό και εμείς με χιλιάδες φέιγ βολάν, τα οποία θα μοιραστούν πόρτα-πόρτα σε όλα τα σπίτια του πολεοδομικού συγκροτήματος και με χιλιάδες αφίσες θα τονίζουμε και θα επαναλαμβάνουμε το μέγα έγκλημα του ΠΑΣΟΚ, που έγινε εις βάρος της ομάδας και της πόλης μας. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μη βγει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Φίλοι μας, το φετινό Πάσχα θα είναι για μας βαρύ και ασήκωτο. Όχι μόνο γιατί το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε τη χώρα, δημιούργησε 1.200.000 ανέργους, οδήγησε χιλιάδες επαγγελματίες σε αφανισμό, χιλιάδες νέους επιστήμονες στο να γίνουν μετανάστες, χιλιάδες συνταξιούχους να βρίσκονται σε απόγνωση – αφού έβαλαν χέρι και σε συντάξεις και σε μισθούς των 500 ευρώ – αλλά και γιατί έβλαψε τον Ολυμπιακό μας.

Πιστεύουμε όμως, ότι νομικά και αθλητικά θα δικαιωθούμε σύντομα, αν και θέλουμε πολιτικά τη δικαίωσή μας, καθώς πολιτικά διωχθήκαμε και τιμωρηθήκαμε.

Όλοι λοιπόν, στο μεγάλο ραντεβού της Τετάρτης 18 Απριλίου, για τον μεγάλο αγώνα μας, τη μεγάλη μας εκδίκηση και τη μεθόδευση των ενεργειών μας στα νόμιμα πλαίσια των αρχών και των κανονισμών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το