Photo Gallery, Αθλητισμός

Υπολογίζουν την Ντίφερντανζ

Ενώ σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. καταθέτει απολογητικό υπόμνημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ

 

 

 

 

Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα αρχίζει για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε δύο μέτωπα. Στη δικαστική μάχη που δίνει η ΠΑΕ,  και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Αχιλλέας Μπέος, όσον αφορά την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια, αλλά και στη μάχη της Ευρώπης, με την ομάδα να αντιμετωπίζει την προσεχή Πέμπτη την Ντίφερντανζ στο Λουξεμβούργο, στο πρώτο παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ πρόκειται να καταθέσει σήμερα η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου απολογητικό υπόμνημα, σχετικά με την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της βολιώτικης ΠΑΕ και του πρώην προέδρου της εταιρείας, Αχιλλέα Μπέου. Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου αντικρούει όλες τις κατηγορίες, από τη στιγμή που όπως υποστηρίζει, δεν προκύπτει εμπλοκή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια που σχετίζεται με δωροδοκία ή εσκεμμένη προσπάθεια αλλοίωσης αγώνα. Επίσης, βάσει της δικογραφίας, όπως τονίζεται στο απολογητικό υπόμνημα, δεν προκύπτει καμία εμπλοκή του Ολυμπιακού σε προσπάθεια προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα, είτε της ίδιας της ομάδας, είτε οποιασδήποτε τρίτης ομάδας και συμμετοχή της ΠΑΕ σε στοιχηματισμό γύρω από αγώνα.

Με το απολογητικό υπόμνημα που θα καταθέσει η ΠΑΕ ζητά να απαλλαγεί πλήρως από όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες, τόσο ως προς την κατηγορία της δωροδοκίας, όσο και από τις κατηγορίες του προκαθορισμού αποτελεσμάτων για σκοπό προσπορισμού περιουσιακού οφέλους μέσω στοιχηματισμού, αλλά και της δυσφήμησης του αθλήματος, λόγω παραγραφής.

Επίσης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητά να αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης έως το αμετάκλητο πέρας της ποινικής διαδικασίας που έχει εκκινήσει κατά των εμπλεκομένων στην υπόθεση φυσικών προσώπων.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αφού μελετήσει το απολογητικό υπόμνημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα βγάλει την απόφασή της μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα μέχρι την Τετάρτη. Από εκεί και πέρα, είτε η απόφαση είναι αθωωτική για τον Ολυμπιακό Βόλου, είτε καταδικαστική, η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, καθώς αναμένεται να υπάρξει προσφυγή στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

 

Πίστη για πρόκριση

επί της Ντίφερντανζ

Στον αγωνιστικό τομέα η αναμέτρηση της προσεχούς Πέμπτης με την Ντίφερντανζ απασχολεί τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα στο Λουξεμβούργο, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

O Χάβι Γκράθια και οι συνεργάτες του μελετούν παιχνίδια της Ντίφερντανζ στην προσπάθειά τους να αποκωδικοποιήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αντιπάλου του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός κρατάει χαμηλούς τόνους, ενώ δεν παραλείπει να τονίζει συνεχώς στους παίκτες του πως η υπόθεση της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης παρουσιάζει υψηλό δείκτη δυσκολίας και δεν πρόκειται η Ντίφερντανζ να είναι εύκολος αντίπαλος. Κάτι που αποδεικνύεται και από την πρόκριση που σημείωσε εις βάρος της Λεβάντια Ταλίν, την οποία νίκησε με 1-0 στην Εσθονία, παρότι στο πρώτο παιχνίδι στο Λουξεμβούργο είχε παραχωρήσει «λευκή» ισοπαλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν δύο σημαντικές απουσίες στην αναμέτρηση με την Ντίφερνανζ, καθώς θα απουσιάσουν οι Χαλίφα Σανκαρέ και Χαβιέ Ουμπίντες. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο ματς με τη Ραντ και θα χάσει το πρώτο ματς του γ’ προκριματικού γύρου, ενώ ο Αργεντινός μέσος υποφέρει από θλάση στον τετρακέφαλο και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Ο Ουμπίντες και κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωινής προπόνησης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τον επαναληπτικό αγώνα με την ομάδα του Λουξεμβούργο στις 4 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό.

Σε αναζήτηση δεξιού οπισθοφύλακα βρίσκεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καθώς ο Ιγκόρ Ομπέρτ αποτέλεσε πρόωρα παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους», καθώς υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην έρθει η μπλε κάρτα του παίκτη στην Ελλάδα.

 

Με πτήση τσάρτερ

στο Λουξεμβούργο

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα με πρωινή προπόνηση στο ΕΑΚ του Βόλου, ενώ η αποστολή πρόκειται να αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο το πρωί της Τετάρτης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ναυλώνει τσάρτερ για το Λουξεμβούργο, το οποίο θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου την Τετάρτη στις 10 το πρωί, ενώ η πτήση της επιστροφής είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το βράδυ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Μαζί με την αποστολή μπορούν να ταξιδέψουν και φίλαθλοι που επιθυμούν να βρεθούν κοντά στην ομάδα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 580 ευρώ και εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς το Λουξεμβούργο περιλαμβάνεται η διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό και οι μεταφορές με πούλμαν. Στις τάξεις των φιλάθλων υπάρχει έντονη κινητικότητα και από τη στιγμή που οι θέσεις είναι περιορισμένες οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί με την ομάδα θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους (μέχρι αύριο Τρίτη) στο τηλέφωνο της ΠΑΕ: 24210 34507.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το