Ελλάδα

Τσίπρας: Αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητα η Ελλάδα

  

Η ελληνική Επανάσταση δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τις ευρωπαϊκές επαναστάσεις εκείνης της εποχής και αποτελεί εκφραστή αξιών του Διαφωτισμού στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε έξω και πέρα από τις ευρωπαϊκές κοινωνικές επαναστάσεις εκείνης της εποχής. Η επανάσταση του 1821 γίνεται ο εκφραστής των αξιών του Διαφωτισμού στην Ελλάδα», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

«Η ιστορικότητα της σημερινής μέρας να βοηθήσει ωστε να προσεγγίσουμε τις προκλήσεις με καθαρό μυαλό και αυτοπεποίθηση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Οταν οι λαοί πέρνουν στα χερια τους τη ζωή τους, αν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, μπορούν να τα καταφέρουν» πρόσθεσε.

Αφότου αναφέρθηκε στην επανάσταση του 1821, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλαδα αποτελεί ιστορικά αλλά και σήμερα κομμάτι της Ευρωπης, αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Παράλληλα, εξήρε το σημαντικό έργο που παράγουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, παρά τις «Το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει μεγάλη σημασία για τη νέα κυβέρνηση. Το δημόσιο πανεπιστήμιο αποτελεί κόμβο για την αναγέννηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά πρωθυπουργός επισκέπτεται Πανεπιστήμιο κατά την ημέρα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία.

Παραδοσιακά στη συγκεκριμένη το λόγο εκφωνεί καθηγητής Ιστορίας.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το