Κόσμος

Συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με το ΡΚΚ

  

Σε αντίποινα με πυρά του πυροβολικού ανακοίνωσε ότι προχώρησε ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σε μια σειρά επιθέσεων με όλμους και αυτόματα όπλα που εξαπέλυσαν Κούρδοι αντάρτες εναντίον μιας θέσης του κοντά στα ιρακινά σύνορα.Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε την ώρα που η διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ της Άγκυρας και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διέρχεται μια δύσκολη φάση.

«Σήμερα ερρίφθησαν τρεις όλμοι εναντίον στοιχείων του τουρκικού στρατού στην περιοχή Νταγκλίκα», που βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ στο νοτιοανατολικό άκρο της Τουρκίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας.

Η ίδια θέση του στρατού δέχθηκε επίσης επίθεση με αυτόματα όπλα από τους «τρομοκράτες», όρο που χρησιμοποιεί η Άγκυρα για το PKK, πρόσθετε η ανακοίνωση, ενώ επεσήμανε ότι ο τουρκικός στρατός απάντησε στις επιθέσεις αυτές κυρίως με πυρά του πυροβολικού.

Δεν έχει δοθεί απολογισμός τυχόν θυμάτων.

Ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη ότι διεξήγαγε μια επιχείρηση στη νοτιοανατολική Τουρκία για να «εντοπίσει και να καταστρέψει» κρησφύγετα του PKK.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το