Photo Gallery, Τοπικά

Τριετής φυλάκιση με αναστολή για παραμέληση των 5 ανηλίκων

Επέβαλε στην 43χρονη μητέρα τους χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Βόλου

 

Παραμένουν στην κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου εν αναμονή της εισαγγελικής απόφασης για ανάθεση επιμέλειας

 

Σε φυλάκιση τριών ετών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η 43χρονη, η οποία κατηγορείται ότι εγκατέλειψε τα παιδιά της εκθέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Στο δικαστήριο η γυναίκα επέμεινε πως τα θέλει μαζί της και δεν θέλει να τα αφήσει, δεν δικαιολόγησε όμως επαρκώς γιατί τα άφηνε μόνα τους στο σπίτι. Η γυναίκα, ως γνωστόν, είχε φύγει από το σπίτι, την περασμένη εβδομάδα, δύο ημέρες, αφήνοντας μόνα τα πέντε ανήλικα παιδιά της, δύο αγόρια ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών και τρία κορίτσια 12, 15 και 16 ετών. Στο δικαστήριο υποστήριξε πως «έφυγε να πάει μία βόλτα» και ότι είχε «αφήσει τα μεγαλύτερα να προσέχουν τα μικρότερα». Το δικαστήριο της επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή με αναστολή.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Στο μεταξύ τα πέντε παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου. Έως και χθες επίσημα η κοινωνική υπηρεσία δεν είχε λάβει εγγράφως εισαγγελική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών, ωστόσο η Εισαγγελία προσανατολιζόταν στο να σταλούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Στην παρούσα φάση, όπως κρίνεται από τις κοινωνικές λειτουργούς, τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν μαζί και να μη χωριστούν. Από τη μέχρι τώρα έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών προκύπτει ότι το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι ακατάλληλο.

Τα πέντε ανήλικα παιδιά εντοπίστηκαν, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, να περιφέρονται σε δρόμους της Νέας Ιωνίας. Γείτονες που γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, κάλεσαν αστυνομική συνδρομή για να μπορέσουν να τα προστατεύσουν. Η μητέρα τους, τα είχε αφήσει μόνα και έφυγε από το σπίτι δύο ημέρες πριν. Το πρωί της Παρασκευής, που επέστρεψε στο σπίτι, συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παραμέληση ανηλίκων και έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Από τη νύχτα της Πέμπτης έως και χθες τη φροντίδα τους, προσωρινά, έχει αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου. Η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας του «Αχιλλοπούλειου»  κ. Τζανέτου ανέφερε πως τα παιδιά δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο στο Νοσοκομείο, ο χώρος δεν είναι ο καταλληλότερος και περιμένει τη δικαστική απόφαση ανάθεσης επιμέλειας των παιδιών. Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα παιδιά είναι υγιέστατα, δεν εμφανίζουν σημάδια κακοποίησης, είναι όμως παραμελημένα. «Τα παιδιά έχουν μάθει να ζουν στο δρόμο. Η ζωή τους τίθεται σε διαρκή κίνδυνο και αυτό είναι ανησυχητικό» επεσήμανε τόσο η κ. Τζανέτου, όσο και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων του Βόλου κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη.

Από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και χθες έγιναν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με διάφορα ιδρύματα της χώρας προκειμένου να βρεθεί κατάλληλο που θα φιλοξενήσει τα πέντε ανήλικα παιδιά. «Δυστυχώς απογοητευτήκαμε, ανέφερε η κ. Μπαρμπουδάκη, καθώς πουθενά δεν υπάρχει χώρος. Όλα τα ιδρύματα είναι υπερπλήρη. Αρνητική είναι και η απάντηση από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η 43χρονη αφέθηκε ελεύθερη, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου και μετά από εισαγγελική εντολή, έως ότου δικαστεί στο Αυτόφωρο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκε τα παιδιά της στο Νοσοκομείο. Το ίδιο και ο πατέρας τους με τη μητέρα του, τη γιαγιά των παιδιών. Η επικοινωνία τους έγινε κάτω από τη διακριτική επίβλεψη των κοινωνικών λειτουργών.

Όπως έγινε γνωστό η 43χρονη διέμενε στις Μικροβήβες. Μετακόμισε στη Νέα Ιωνία πριν από τρεις περίπου μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Ν. Ιωνία καθώς έπεφτε θύμα κακοποίησης από τον πρώην σύζυγό της. Όπως σημείωσε η κ. Μπαρμπουδάκη, η συγκεκριμένη οικογένεια – δυστυχώς – είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις κοινωνικές υπηρεσίες του πρώην Δήμου Νέας Αγχιάλου. Πρόσθεσε πως τα παιδιά είναι εμφανώς παραμελημένα και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να διαμένουν σε αυτό το περιβάλλον.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το