Photo Gallery, Τοπικά

Τρεις συγκεντρώσεις αύριο στο Βόλο για το Πολυτεχνείο

Αρχίζουν σήμερα και κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, όπου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις, πορείες και ενημερωτικές εκδηλώσεις

 

Αρχίζουν σήμερα και κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, όπου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις, πορείες και ενημερωτικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών και μελών άλλων τοπικών φορέων και κοινωνικών κινημάτων.

Η αρχή γίνεται από τα σχολεία, που λόγω του αυριανού εορτασμού της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ δεν θα γίνουν μαθήματα.

Επίσης, σήμερα το απόγευμα, στις 7.30, στο αμφιθέατρο Κορδάτος του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΚΝΕ με το θέμα να αναφέρεται στα αίτια που οδήγησαν στη δικτατορία το 1967.

Ακόμη μία θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 από φοιτητικούς συλλόγους.

Αύριο θα είναι η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας θα γίνει η συγκέντρωση από την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Δασκάλων, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Ηρώο στην παραλία της πόλης.

Μάλιστα χθες, οι προαναφερθέντες φορείς πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου τονίζει μεταξύ άλλων πως «η φετινή επέτειος βρίσκει τους εργαζόμενους δέσμιους ενός σύγχρονου εργασιακού Μεσαίωνα, ασφυκτικά εγκλωβισμένους στη μέγγενη των πιο σκληρών και ληστρικών μέτρων που επιβάλλουν ο Τραπεζίτες για να σώσουν τους… εαυτούς τους και τα πολιτικά δεκανίκια που τους στηρίζουν».

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί την εργατική τάξη να συνεχίσει τους αγώνες και την πάλη της για τους ανεκπλήρωτους στόχους της ηρωικής εξέγερσης του 1973.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, 39 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

Παράλληλα, αύριο στις 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη συγκέντρωση που διοργανώνεται από ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών τονίζει μεταξύ άλλων: «Καλούμε κάθε γυναίκα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας να δηλώσει παρούσα στο κάλεσμα, για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Η αντιδικτατορική πάλη, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν πράξη ανυπακοής, απειθαρχίας και αντίστασης στο καθεστώς της δικτατορίας.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά την ψήφιση των βάρβαρων μέτρων, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, ανοχή ή ελπίδα.

Εμείς, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, κάθε ηλικίας, και κύρια οι νέες γυναίκες, κατανοούμε ότι ο καπιταλισμός, το βάρβαρο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που ζούμε, δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις ολοένα διευρυνόμενες ανάγκες μας, παρόλο τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγεται και με το δικό μας μόχθο. Αντίθετα, εμείς είμαστε αυτές που εισπράττουμε την πιο βάρβαρη επέλαση στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα κοινωνικά μας δικαιώματα.

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο!».

Επίσης η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» με ανακοίνωσή του «καλεί όλους τους μεταλλεργάτες του Βόλου να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στη συγκέντρωση για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τη μαζική τους παρουσία το Σάββατο 17 του Νοέμβρη στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 5:30 το απόγευμα. Να δηλώσουν με τη μαζική τους συμμετοχή ότι δεν θα επιτρέψουν να παραχαραχτεί η ιστορία του Πολυτεχνείου από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους συνεχιστές της χούντας, των ταγματασφαλιτών και γερμανοτσολιάδων, που 39 χρόνια πριν αιματοκύλησαν για άλλη μια φορά το λαϊκό κίνημα, αποκαλύπτοντας το βαθύ συστημικό τους πρόσωπο. Ότι δεν θα επιτρέψουν να μεταλλαχτούν τα αιτήματα της εξέγερσης, να μετατραπεί το Πολυτεχνείο σε μια άοσμη και άχρωμη επετειακή γιορτή στήριξης της Ε.Ε., των ΗΠΑ του Ομπάμα ή των άλλων ιμπεριαλιστών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το