Photo Gallery, Τοπικά

Τρίωρη κατάληψη με αντεγκλήσεις στο Δημαρχείο Βόλου

Ο κ. Σκοτινιώτης έγινε αποδέκτης «απαγορευτικού» από τη ΔΑΣ για την είσοδό του στο Δημαρχείο Βόλου

Μέσα σε κλίμα έντονων διαφωνιών με την παράταξη της ΠΑΜΕ-ΔΑΣ ΟΤΑ να απαιτεί τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για όλο το 24ωρο, πραγματοποιήθηκε χθες τρίωρη κατάληψη του Δημαρχείου του Βόλου από τις 7 έως τις 10 το πρωί, όπως προέβλεπε η αρχική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η ΔΑΣ απαγόρεψε την είσοδο στο δήμαρχο και επέβαλε την άποψή της και στην πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, την οποία ωστόσο στη συνέχεια κατήγγειλε ως «ξεπουλημένη».

Η ίδια παράταξη κατήγγειλε το δήμαρχο Σκιάθου που ενημέρωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για δύο επίορκους υπαλλήλους, αλλά και στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου, τα οποία αφαίρεσαν καδρόνια από τις πόρτες που είχαν τοποθετήσει συνδικαλιστές, για να μη «φύγουν» στοιχεία υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, προς το αρμόδιο υπουργείο.

Λουκέτο στο Δημαρχείο του Βόλου έβαλαν χθες οι εργαζόμενοι , με φόντο τους έντονους διαξιφισμούς και διαμάχες μεταξύ των συνδικαλιστών. Η ΔΑΣ και χθες κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ γιατί τήρησαν τη συμφωνία για λήξη της κατάληψης με τη λήξη της τρίωρης στάσης εργασίας, ενώ επέβαλε την άποψη να μην εισέλθει το πρωί στο Δημαρχείο ούτε ο δήμαρχος.

Ο κ. Σκοτινιώτης που έγινε αποδέκτης «απαγορευτικού» από τη ΔΑΣ για την είσοδό του στο Δημαρχείο, αναρωτήθηκε αν αποτελούσε απόφαση του συνόλου της διοίκησης του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ, για να λάβει αρνητική απάντηση. Ωστόσο λίγο αργότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαγιάκος υποχώρησε στην απαίτηση της ΔΑΣ, η οποία στη συνέχεια τον κατήγγειλε για «διασύνδεση» με τη Δημοτική Αρχή.

Η ΔΑΣ κατήγγειλε ότι στις 7.30 το πρωί ο δήμαρχος ζήτησε να εισέλθει στο Δημαρχείο και συναίνεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

«Υπενθυμίσαμε στον πρόεδρο την απόφαση του Δ.Σ. και ο δήμαρχος είπε ότι θα λάβει τα μέτρα του. Μετά ήρθε και ένα περιπολικό, το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε» αναφέρθηκε από τη ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ κατήγγειλε ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου σταμάτησε την κατάληψη στις 10, και μάζεψε τα πανό ο πρόεδρος του Συλλόγου με την αναπλ. γραμματέα. «Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τι εννοούμε όταν λέμε ενότητα. Καταγγέλλουμε ότι υπάρχει άμεση διασύνδεση της παράταξης του προεδρείου του Συλλόγου με τη Δημοτική Αρχή Βόλου» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου απαντά ότι όσα αναφέρει η ΔΑΣ είναι ψευδή και ανυπόστατα. «Αν θεωρεί διασύνδεση της παράταξης μου τη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου να μην υπογράψουν καμία διαπιστωτική πράξη, τότε ναι έχουμε διασύνδεση» είπε ο κ. Μαγιάκος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου αφορούσε στις ώρες της στάσης εργασίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Μαγιάκος δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, καθώς τα «χειρότερα έρχονται» και για σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει νέα στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες της βάρδιας, καθώς και σύγκληση γενικής συνέλευσης.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί οι κινητοποιήσεις για μας είναι μονόδρομος. Προαποφασίζουν και αδιαφορούν για οποιαδήποτε συνέπεια στον κάθε εργαζόμενο. Συναντηθήκαμε με όλους τους δημάρχους της Μαγνησίας και έχουμε μια κοινή γραμμή. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα ακολουθήσουν τη γραμμή του Δήμου Βόλου, με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ώστε να μη δοθούν τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Ευελπιστώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι» τόνισε ο κ. Μαγιάκος. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να σταλούν τυπικά στο αρμόδιο υπουργείο οι καταστάσεις με τους υπαλλήλους που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα ώστε η ενιαία αρχή πληρωμών να επαναπροσδιορίσει μισθοδοσία αυτών των υπαλλήλων.

Η ΠΑΜΕ – ΔΑΣ ΟΤΑ κατήγγειλε το γεγονός της μη συνέχισης κατάληψης του Δημαρχείου, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι στην Κοινωφελή Επιχείρηση ο διευθυντής κ. Γρηγορίου αφαίρεσε τις σανίδες που οι συνδικαλιστές κάρφωσαν στις πόρτες του Γραφείου Προσωπικού.

«Θα πάμε να αποκαταστήσουμε την τάξη γιατί κάποιοι προσβάλλουν τον αγώνα μας» δήλωσαν. Στο μεταξύ, το μέλος της ΔΑΣ Διον. Φαλαγγάρης κατήγγειλε το δήμαρχο Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτη ότι απέστειλε στοιχεία στο υπουργείο για δύο υπαλλήλους, οι οποίοι ωστόσο ήταν επίορκοι, όπως ανάφερε ο δήμαρχος, που δήλωσε ότι όφειλε να ενημερώσει το υπουργείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το