Photo Gallery, Τοπικά

Τραγικό τέλος Βούλγαρου επαίτη στα φανάρια

Παρασύρθηκε από φορτηγό στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Αθηνών

 

Τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες φορτηγού βρήκε χθες το μεσημέρι, στη διασταύρωση των οδών Αθηνών - Λαρίσης, ένας 65χρονος Βούλγαρος επαίτηs

Τραγικό τέλος είχε ένας Βούλγαρος επαίτης, χθες το μεσημέρι, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο. Πρόκειται για 65χρονο που επαιτούσε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα φανάρια της οδού Λαρίσης, στη διασταύρωση με την οδό Αθηνών ή την οδό Νεαπόλεως. Όσοι μάλιστα κινούνταν συχνά στο δρόμο αυτό, τον συναντούσαν συνεχώς καθώς έκανε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα, ακόμη και όταν δεν ήταν προσωρινά σταματημένα στο φωτεινό σηματοδότη.

Χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, βρήκε τραγικό τέλος πέφτοντας θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Ο ηλικίας 65 ετών Βούλγαρος επαίτης παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν τον αντελήφθη.

Ειδικότερα τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες φορτηγού βρήκε χθες το μεσημέρι, στη διασταύρωση των οδών Αθηνών – Λαρίσης, ένας 65χρονος Βούλγαρος επαίτης, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 30χρονος από το Βόλο. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από μαρτυρίες, ο άτυχος αλλοδαπός, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει Ι.Χ. αυτοκίνητο πίσω από το φορτηγό, παρασύρθηκε από τις πίσω ρόδες του οχήματος, που είχε ξεκινήσει και έστριβε προς τη Λαρίσης.
Ο θάνατος του 65χρονου, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια και μετά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ήταν ακαριαίος.

Άφωνοι έμειναν διερχόμενοι οδηγοί αντικρίζοντας την εικόνα της παράσυρσής του από το μεγάλο όχημα. Όπως έγινε γνωστό σοκ υπέστη και ο οδηγός του φορτηγού, που επίσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Το δυστύχημα, όπως φαίνεται να προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οφείλεται σε έλλειψη προσοχής του επαίτη.

Η φιγούρα του 65χρονου επαίτη είχε γίνει πλέον γνώριμη σε εκατοντάδες οδηγούς του Βόλου. Στεκόταν, συνήθως, πάνω στο διάζωμα της οδού Λαρίσης στη διασταύρωσή της με την οδό Αθηνών και περίμενε τους διερχόμενους οδηγούς. Κατέβαινε από το διάζωμα όταν τα αυτοκίνητα σταματούσαν στο «κόκκινο», πλησίαζε το παράθυρο του οδηγού και άπλωνε το χέρι. Κάποιοι του έδιναν μερικά κέρματα, άλλοι πάλι όχι. Δεν ήταν λίγοι ωστόσο οι οδηγοί, οι οποίοι διέρχονταν συχνά και έκαναν λόγο για επικίνδυνους ελιγμούς του επαίτη. Είχε κινδυνεύσει μάλιστα αρκετές φορές να πέσει θύμα τροχαίου. Τελικά δεν γλίτωσε από τη μοίρα, που προκαλούσε συνεχώς και καθημερινά. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επαιτούσε και νυχτερινές ώρες.

Η επαιτεία στα φανάρια, κυρίως της οδού Λαρίσης με τις διάφορες διασταυρώσεις (Αθηνών, Νεαπόλεως και Διμηνίου) έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά τη νύχτα άνθρωποι βρίσκονται εκεί και απλώνουν το χέρι σε διερχόμενους οδηγούς και είναι κυρίως βουλγαρικής υπηκοότητας. Πριν από λίγο καιρό, στη διασταύρωση Λαρίσης και Αθηνών -επαιτούσε μία νεαρή Βουλγάρα κρατώντας στην αγκαλιά της ένα μικρό παιδί. Στη διασταύρωση Λαρίσης και Νεαπόλεως, επί αρκετούς μήνες, επαιτούσε ένας νεαρός Βούλγαρος με αναπηρικό καροτσάκι.

 

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το