Photo Gallery, Τοπικά

Τραβούσε μαχαίρι ή πιστόλι για το τίποτα…

Αδίστακτος ο 25χρονος αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας των Αλβανών

 

 

 

 

Από τους πλέον σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς θεωρείται ο ένας από τους τρεις Αλβανούς ληστές, οι οποίοι βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένα άτομα. Πρόκειται για τον 25χρονο, τον αρχηγό της συμμορίας, ο οποίος διέμενε στη Λάρισα. Η σύλληψή του καταγράφεται ως επιτυχία της Αστυνομίας, δεδομένου ότι αναζητούνταν για άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα του Ανακριτή. Ο νεαρός Αλβανός φέρεται να είναι ο δράστης αρκετών επεισοδίων και συμπλοκών σε νυχτερινά κέντρα του Βόλου, αλλά και πριν μερικούς μήνες στον πεζόδρομο της οδού Αντωνοπούλου.

 

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Η συμπλοκή αυτή είχε σημειωθεί μεταξύ Αλβανών και θεωρήθηκε ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από τους αστυνομικούς είχε εντοπισθεί λίγο καιρό μετά τη συμπλοκή αυτή, ωστόσο κατάφερε να τους ξεφύγει –στην κυριολεξία- μέσα από τα χέρια. Ο νεαρός κακοποιός έφυγε από την πίσω πόρτα του σπιτιού, όπου κρυβόταν, μόλις οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο για να τον συλλάβουν.

Το όνομά του, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είχε συνδεθεί με τις ληστείες σε βάρος των ηλικιωμένων-μοναχικών ατόμων. Η έρευνα όμως σιγά – σιγά, σε συνδυασμό και με διάφορες πληροφορίες, τον έθεσαν στο στόχαστρο των αστυνομικών. Η σύλληψή του έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη Λάρισα, στο σπίτι όπου διέμενε η 37χρονη φίλη του. Οι αστυνομικοί τον αιφνιδίασαν. Η ομάδα των αστυνομικών του τμήματος Ναρκωτικών, η οποία είχε την εντολή σύλληψης και μετέβη στη Λάρισα, έφτασε έξω από το σπίτι της 37χρονης. Εκείνη κατέβαζε τα σκουπίδια στον κάδο. Οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν και της πήραν τα κλειδιά του διαμερίσματος. Ανέβηκαν στον όροφο και με τα κλειδιά άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος. Ο 25χρονος δεν είχε λάβει μέτρα, καθώς θεώρησε πως την πόρτα άνοιγε η φίλη του. Μέσα σε δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά του. Ο 25χρονος παρακολουθούσε τον ασύρματο της Αστυνομίας, σε μία προσπάθεια να γνωρίζει τις κινήσεις των αστυνομικών. Στη θέα τους ο 25χρονος κακοποιός προσπάθησε να αντιδράσει. Στο διπλανό δωμάτιο βρίσκονταν τα όπλα του. Με δύναμη και βία προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, για να μπει στο δωμάτιο και να πάρει όπλο. Σημειώθηκε συμπλοκή, αλλά τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να κάμψουν την αντίστασή του.

Η μεταφορά του στο Βόλο, στο αυτοκίνητο της Δίωξης Ναρκωτικών, είχε το δικό της ρίσκο. Ο κίνδυνος να προσπαθήσει, ακόμη και εκείνες τις στιγμές, να διαφύγει ήταν μεγάλος.

Ο 25χρονος, ο λεγόμενος «κοντός», θεωρείται ο πλέον σκληρός σε σχέση με τους δύο άλλους συνεργούς του. «Δεν δίσταζε να τραβήξει μαχαίρι ή όπλο για το τίποτα», λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην έρευνα.

Φέρεται να είναι μάλιστα εκείνος που χτυπούσε τα ηλικιωμένα άτομα, ώστε να αποκαλύψουν το σημείο, που είχαν κρυμμένα χρήματα ή χρυσαφικά. «Δεν λυπόταν τους ηλικιωμένους. Δεν φαίνεται να είχε, ούτε στιγμή, τον παραμικρό ενδοιασμό», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί.

Η έρευνα των αστυνομικών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενδέχεται να αποδείξει τη συμμετοχή του και σε άλλα σοβαρά αδικήματα. Όπως σημειώνει ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, αναμένονται τα εργαστηριακά ευρήματα και οι αναλύσεις γενετικού υλικού, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις, σε υποθέσεις που βρίσκονται ακόμη ανεξιχνίαστες.

 

«Κοντός – ψηλός» έκαναν τις ληστείες

 και ο τρίτος παραφύλαγε

 

Οι τρεις σκληροί κακοποιοί κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, μέχρι να ολοκληρωθεί το στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας. Ήδη έχουν λάβει δύο προθεσμίες από την Ανακρίτρια. Τόσο ο αρχηγός -«ο κοντός»- όσο και ο 39χρονος άμεσος συνεργός του -«ο ψηλός»- αρνούνται πεισματικά τις κατηγορίες και την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στις ληστείες, αλλά και τη δολοφονία της 55χρονης Κικίτσας Αναγνωστοπούλου, στον Άγιο Γεώργιο Ιωλκού. Ο τρίτος της συμμορίας, ο 24χρονος -ο μετρίου αναστήματος, που διαμένει στο Βόλο με τους γονείς του- έχει ομολογήσει τις έξι από τις οκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και τη συμμετοχή του στη δολοφονία της 55χρονης. Φέρεται όμως να υποστηρίζει, ότι εκείνος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου», ενώ τις ληστείες διέπραττε το «δίδυμο». Βέβαια, όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Χαλάτσης, ο καθένας τους είχε διακριτούς ρόλους, που καθόριζε ανάλογα με την περίπτωση ο 25χρονος αρχηγός.

Η 37χρονη, η γυναίκα της συμμορίας, φέρεται να διατηρεί σχέση με τον 25χρονο αρχηγό. Αυτή φρόντιζε να προωθεί προς πώληση τα κλοπιμαία.

Δηλώνει αθώα και αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή. Κρατείται προσωρινά στα κρατητήρια του Αστυνομικού τμήματος Νέας Ιωνίας.

Σήμερα και οι τέσσερις θα προσαχθούν και πάλι ενώπιον της Ανακρίτριας, για να απολογηθούν. Θα συνοδεύονται από δικηγόρους, οι οποίοι ανέλαβαν την υπεράσπισή τους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, είναι της ανθρωποκτονίας από κοινού, των ληστειών από κοινού, της αντίστασης, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και πλαστογραφίας διαφόρων εγγράφων.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το