Το FBI εκπαιδεύει αστυνομικούς της Θεσσαλίας

Αστυνομικοί του FBI, για πρώτη φορά, ήρθαν στην Θεσσαλία για εκπαίδευση αξιωματικών οι οποίοι υπηρετούν σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλίας. Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 25 αστυνομικοί. Από αυτούς πέντε από το Βόλο, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, αστυνομικοί του FBI βρέθηκαν στη Λάρισα και εκπαίδευσαν αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εκπαίδευση διήρκησε μία ημέρα και έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας από δύο στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας.

Στους αξιωματικούς αναλύθηκαν σύγχρονες τεχνικές και μέσα που χρησιμοποιεί το FBI. Επίσης αναλύθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην αποκάλυψη και εξιχνίαση σοβαρών εγκληματικών πράξεων. Συζητήθηκε και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και στην Ελλάδα. Ειδική αναφορά έγινε στο διαδίκτυο και αναφέρθηκαν παραδείγματα υποθέσεων, όπως π. χ. η αποσόβηση αυτοκτονίας στις ΗΠΑ μέσω της ΕΛΑΣ, που εντόπισε σχετική συζήτηση στο διαδίκτυο. Ακόμα αναφέρθηκαν περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων πάνω σε πλοία που πλέουν σε διεθνή ύδατα και η αντιμετώπισή τους.

Οι Αμερικανοί εκπαιδευτές ήλθαν στη Λάρισα, μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, που το έθεσε στον Αμερικανό πρόξενο, όταν ήλθε στη Λάρισα, προ μηνών. Έγινε επαφή με το νομικό τμήμα του FBI στην αμερικάνικη πρεσβεία και κανονίστηκε η ημερήσια εκπαίδευση. Σε αυτή συνέβαλαν και μεταφραστές του αμερικανικού προξενείου, αλλά και της ΓΑΔ Θεσσαλίας. Χαιρετισμό, κατά την έναρξη, απεύθυνε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας υποστράτηγος Βασίλειος Χαλάτσης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας, Τόλης Σκουλαριώτης

Ο σχεδιαστής μόδας, Τόλης Σκουλαριώτης, «έφυγε» από τη ζωή, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η…

17 Δεκεμβρίου 2023

Λίμνη Λεμάν – Περιήγηση στο κέντρο του Εβιάν

Της Άννας Μαρίας Κουτσιρίμπα - Σεμιλιέτωφ, φιλολόγου - συγγραφέα* Στη Λουτρόπολη Εβιάν υπήρχε και το…

17 Δεκεμβρίου 2023

Η Βολιώτισσα Θέτη Χαραλαμπίδου απέσπασε το 3ο βραβείο σε διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό με το έργο της «19-20»

Η Βολιώτισσα Θέτη Χαραλαμπίδου, μια νέα συγγραφέας, βραβεύτηκε πρόσφατα στον 12ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2023…

17 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 17/12

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 16.00 26ο Ολ Σταρ…

17 Δεκεμβρίου 2023

Παιδικά αναγνώσματα που ξεχώρισαν – Επιλογή από τη βιβλιοπαραγωγή των τελευταίων μηνών

Του Βασίλη Κουτσιαρή, συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γ’ Μέρος Με το τρίτο μέρος κλείνει το αφιέρωμά…

17 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη βραδιά στα Καλά Νερά

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου διοργανώνει χoροεσπερίδα ανήμερα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 25…

17 Δεκεμβρίου 2023