Πολιτισμός

Το «Υπναρούδι» συνάντησε τους φίλους του: Στην παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου της Αργυρώς Μουντάκη

 

Η συγγραφέας Αργυρώ Μουντάκη, καθηγήτρια Γερμανικών σε σχολεία της πόλης μας, ανάμεσα στους μικρούς αναγνώστες της (φωτο Αργύρης Ζαφειρίδης)
Η συγγραφέας Αργυρώ Μουντάκη, καθηγήτρια Γερμανικών σε σχολεία της πόλης μας, ανάμεσα στους μικρούς αναγνώστες της (φωτο Αργύρης Ζαφειρίδης)

Το Σάββατο 18 Μαΐου στο «Public» Βόλου γιόρτασε η Αργυρώ Μουντάκη, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, την έκδοση του βιβλίου της «Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες» από τις εκδόσεις «Πατάκη», μία έκδοση – συλλογή τριών προηγούμενων παραμυθιών της, που έχουν αγαπήσει πολύ τα παιδιά. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Σωτήρης Πολύζος και κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός «Star», που θα προβάλλει αποσπάσματα προσεχώς. Ο συνωστισμός των φίλων του μικρού ήρωα στο Public προκάλεσε μια ευχάριστη διάθεση σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η συγγραφέας διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο, έπαιξε με τα παιδιά κυνήγι θησαυρού, και έπειτα έκαναν κατασκευή σχετική με τον ήρωα του βιβλίου, το μικρό μυρμηγκάκι, το Υπναρούδι. Στις δραστηριότητες συμμετείχαν παιδιά όλων των ηλικιών από 3 ετών έως μαθητές Λυκείου. Οι τελευταίοι, μαθητές της Αργυρώς Μουντάκη, καθηγήτριας Γερμανικών σε σχολεία της πόλης μας, παίζοντας το ρόλο μυρμηγκομαμάδων και μυρμηγκομπαμπάδων και αναλαμβάνοντας από 10 παιδάκια-μυρμηγκάκια ανά ομάδα τη βοήθησαν να διαχειριστεί με επιτυχία το μεγάλο αριθμών παιδιών. Τα παιδιά έφυγαν ευχαριστημένα με πολλά χαμόγελα κρατώντας τις δημιουργίες τους με τον αγαπημένο τους ήρωα, το Υπναρούδι.

Δαν. Πικ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το