Photo Gallery, Τοπικά

Το Ταμείο Παρακαταθηκών η τελευταία λύση

 

Οι συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου Βόλου ήταν στην αρχή του έτους 15,5 εκατομμύρια ευρώ και σε ένα εξάμηνο μειώθηκαν σε 12,8 εκατομμύρια ευρώ

 

 

Για τη δανειοδότηση του Δήμου Βόλου


 

 

Κλειστές πόρτες συνάντησε ο Δήμος Βόλου στην προσπάθεια αναζήτησης 4,9 εκατομμυρίων ευρώ για τη λήψη δανείου ώστε να ανταποκριθεί σε τμήμα των υποχρεώσεών του.

Οι ιδιωτικές τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για δανειοδότηση – για την ακρίβεια δεν έδωσαν καν απάντηση – ενώ διαβεβαίωση ότι θα δοθούν χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει δοθεί, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση για το σύνολο του ποσού που ζητά ο Δήμος.

Χθες στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, η αντιδήμαρχος Βόλου κ. Νατάσσα Οικονόμου παρουσίασε αναλυτικό κατάλογο με τα ονόματα των προμηθευτών και των εργοληπτών, που μπορούν να εξοφληθούν από το συγκεκριμένο δάνειο, ωστόσο η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζέττα Μακρή εκτίμησε ότι η λίστα συγκροτήθηκε με μεροληψία.

Η αντιδήμαρχος εξήγησε ότι από το δάνειο θα εξοφληθούν και απαλλοτριώσεις, όπως της Πλατείας Πανεπιστημίου, αλλά είναι αδύνατον να εξοφληθούν έργα του ΕΣΠΑ, ή να δοθούν επιχορηγήσεις.

Εάν το ποσό των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ εγκριθεί στο σύνολό του θα δοθούν 126.319,86 ευρώ για μελέτες, 1,9 εκατομμύριο ευρώ για έργα και 304.000 ευρώ για πράξεις εφαρμογής.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου ήταν στην αρχή του έτους 15,5 εκατομμύρια ευρώ και σε ένα εξάμηνο το ποσό μειώθηκε σε 12,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στόχος είναι να πληρωθούν πολλές οφειλές από το δάνειο. Ωστόσο όταν η κ. Μακρή ζήτησε από την διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου να της καταθέσει κατάλογο με τις αποπληρωμές μέρους των οφειλών, της απάντησε αρνητικά με την αιτιολογία ότι θα απαιτηθεί χρόνος.

Η κ. Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε ότι τα στοιχεία θα δοθούν στην κ. Μακρή, όσος χρόνος και αν απαιτηθεί για να συγκεντρωθούν, όταν η τελευταία εμφανίστηκε ενοχλημένη από την άρνηση της υπηρεσίας να καταθέσει τα έγγραφα.

Η κ. Μακρή τόνισε πως η εισήγηση για την αποπληρωμή των οφειλών από τη λήψη του δανείου είναι ένας «πρόχειρος κατάλογος» που αρνείται να επικυρώσει με την ψήφο της γιατί δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο και έριξε «λευκό». Χθες διευκρινίστηκε, ότι αν δεν ληφθεί το δάνειο στο σύνολό του, τότε θα αποπληρωθούν υποχρεώσεις με σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή, από τα υψηλότερα ποσά προς τα χαμηλότερα.

Αρνητική ψήφο έδωσαν και οι παρατάξεις της ελάσσονος και ήσσονος μειοψηφίας.

 

 

Χωρίς άδεια

λειτουργίας

το Ενυδρείο

Ο Δήμος Βόλου δεν είχε φροντίσει να εκδώσει άδεια λειτουργίας για το Ενυδρείο, παρότι το νοίκιαζε με υψηλό τίμημα, ως χώρο εστίασης και διασκέδασης.

Η μόνη άδεια που διέθετε ο χώρος ήταν για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και πρόσφατα κινήθηκαν οι διαδικασίες από την Πολεοδομία για την έκδοση άδειας που θα προβλέπει όλες τις απαιτήσεις λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, οι άγονοι διαγωνισμοί, ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να μειώσει το τίμημα στα 40.000 ευρώ ετησίως ώστε να βρεθεί ενδιαφερόμενος, να νοικιάσει το χώρο για 8 χρόνια.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 11 Ιουλίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το