Photo Gallery, Πολιτική

Το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας

Δέσμευση της υφυπουργού Εργασίας Άννα Νταλάρα στο Βόλο για την ΒΜΤΕ

 

 

«Μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προσπαθούμε να ανασχέσουμε την ανεργία, που είναι το μεγάλο πρόβλημα της εποχής, μετατρέποντας τα επιδόματα ανεργίας σε επιδόματα εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων χθες από το Βόλο η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, κ. Άννα Νταλάρα, που μίλησε το πρωί σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ, στην αίθουσα του Δημαρχείου.

 

Ρεπορτάζ:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

 

Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης η κ. Νταλάρα τόνισε: «Ως πολιτικός ήρθα να σας πω πως πρέπει, ως κοινωνία, να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση του τόπου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Και γι’ αυτό δεν φταίει ο κόσμος. Την ευθύνη φέρει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Σήμερα, μόνο στην περίπτωση που ασπαστούμε το δόγμα «καμία δουλειά δεν είναι ντροπή», αξίζει να είσαι πολιτικός».

Αναφερόμενη στις αλλαγές που η Κυβέρνηση θεωρεί, πως πρέπει να γίνουν, επεσήμανε: «Σημασία έχει το σήμερα, αλλά δεν θα καταφύγω σε κοινοτυπίες, ούτε έχει σημασία να παρελθοντολογούμε. Σήμερα χρειαζόμαστε δουλειά, όχι γκρίνια. Με αλήθεια, προσπάθεια και σκληρή δουλειά όλοι θα πετύχουμε».

Για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και την εισοδηματική πολιτική η Υφυπουργός Εργασίας ανέφερε: «Τα μέτρα είναι πάρα πολύ σκληρά. Δυσκόλεψαν την ευμάρεια του Έλληνα, αλλά πρέπει να φανούμε δυνατοί και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη τώρα, να παράξουμε πολιτική ακόμη και με λάθη. Για να βγούμε από την κρίση όμως, θα πρέπει να μιλάμε ανοιχτά με την κοινωνία, να ενημερώνουμε όλους εσάς για όλα».

Η Υφυπουργός Εργασίας  έκλεισε την ομιλία της αναφερόμενη στην ανεργία. Η ίδια εκτίμησε πως μέσα στο 2011 ενδέχεται και να έχουμε αύξηση της ανεργίας και κατέληξε: «Θεραπεία για την ανεργία δεν υπάρχει. Αυτό που μπορούμε όλοι να κάνουμε, είναι να πατάξουμε τη μαύρη εργασία και να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν περίπου το 95% των επιχειρήσεων στη χώρα. Η ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων δεν είναι κάτι αφηρημένο. Θα επιτευχθεί με ρευστότητα στην αγορά, ενίσχυση των επιχειρήσεων και κίνητρα για επενδύσεις. Ήδη το τελευταίο διάστημα οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 10,7%. Βγαίνουμε από την εντατική, αλλά έχουμε ακόμη κινδύνους».

 

Για την ΒΜΤΕ

Κατά την άφιξή της η κ. Νταλάρα συνομίλησε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Θανάση Παπαδημόπουλο, για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους πενήντα περίπου απλήρωτους εργαζόμενους της ΒΜΤΕ. Στην κουβέντα συμμετείχε και επιτροπή των εργαζομένων. Ο κ. Παπαδημόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε ο πρόβλημα, όπως και η κ. Λούκα Κατσέλη. Χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθειά σας, ώστε να μπορούν κι αυτοί οι εργαζόμενοι, να πηγαίνουν «φράγκα στο σπίτι τους».

Οι εργαζόμενοι της ΒΜΤΕ απέργησαν και την Παρασκευή, ενώ έχουν αναγγείλει απεργίες σήμερα και αύριο, αν δεν τους καταβληθούν δεδουλευμένα Μαρτίου και Απριλίου, καθώς και το υπόλοιπο του Δώρου Πάσχα.

Η Υφυπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε πως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα συσταθεί τριμελής επιτροπή, που θα εξετάσει το ζήτημα, που έχει προκύψει. «Αντιλαμβάνομαι πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και δεσμεύομαι μέσα στην εβδομάδα, με τη σύσταση τριμελούς επιτροπής, να εξετάσουμε το ζήτημα».

Προσφωνώντας την κ. Νταλάρα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φώτης, είπε: «Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια την κρίσιμη στιγμή. Είμαστε παρόντες στην ευρωπαϊκή συζήτηση για την έξοδο από την κρίση με τις προτάσεις μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το