Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Του κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό για να τον ληστέψει

Ανησυχία κατοίκων στο Στεφανοβίκειο από τις εν ψυχρώ επιθέσεις

Στα καλά καθούμενα και ενώ περπατούσε ανυποψίαστος, δέχθηκε αιφνιδιασμό και απειλή με μαχαίρι από έναν άλλο άνδρα. Τοποθετώντας το μαχαίρι στο λαιμό του, τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει, αν δεν του έδινε χρήματα. Η εικόνα, όπως περιγράφεται, είναι προσπάθεια ληστείας σε βάρος ενός πολίτη. Αποδίδεται όμως σε γεγονός που σημειώθηκε στο χωριό Στεφανοβίκειο. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής με θύμα έναν 29χρονο, κάτοικο της περιοχής, και δράστη έναν 44χρονο Βούλγαρο.

Ο 29χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης, κινούνταν με τα πόδια σε δρόμο του Στεφανοβίκειου, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Κυριακής. Ένας άνδρας τού επιτέθηκε και βάζοντάς του το μαχαίρι στο λαιμό, τον απειλούσε για τη ζωή του, αν δεν του έδινε χρήματα. Το θύμα όμως αντέδρασε. Το νεαρό της ηλικίας του, σίγουρα τον βοήθησε να αντισταθεί απέναντι στον άνδρα που τον απειλούσε να τον σφάξει με το μαχαίρι. Ο δράστης αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από το θύμα στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί από το τμήμα Βελεστίνου κινήθηκαν γρήγορα, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Ο 44χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και παραβίαση του Νόμου περί όπλων.

Αξίζει να τονιστεί ότι το προχθεσινό περιστατικό δεν είναι, έως τώρα, το μοναδικό. Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί τρία περιστατικά επιθέσεων σε βάρος πολιτών στο δρόμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θύματα ήταν ανυποψίαστες γυναίκες, που οι άγνωστοι άρπαξαν από το λαιμό τους τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν.

Πολλές, ωστόσο, είναι οι κλοπές και διαρρήξεις που έχουν καταγγελθεί στις περιοχές Στεφανοβίκειου και Ριζόμυλου. Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι έκαναν περιπολίες –τις νυχτερινές ώρες- για να αποτρέψουν κλοπές. Είναι η πρώτη περιοχή στη Μαγνησία, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν να προστατεύουν οι ίδιοι τις περιουσίες τους και τις ζωές τους, καθώς η Αστυνομία δεν μπορούσε -με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει ο Αστυνομικός Σταθμός Βελεστίνου- να αντικρούσει με αμεσότητα τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων.

Βίαια περιστατικά έχουν καταγραφεί αρκετά, οι κάτοικοι όμως εμφανίζονται να ανησυχούν από τις εν ψυχρώ επιθέσεις την ώρα που βαδίζουν σε δρόμους του χωριού.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το