Photo Gallery, Τοπικά

Τους εξαπατούσαν υποσχόμενες δάνεια

Δικογραφία σε βάρος δύο λογιστριών σε Βόλο και Λάρισα

 

Υπόσχονταν δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού με ευνοϊκούς όρους και κατάφεραν να εισπράξουν αρκετά χρήματα από τους ενδιαφερόμενους, χωρίς όμως να τους εξασφαλίσουν τα δάνεια. Η απάτη εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο λογιστριών, από το Βόλο και τη Λάρισα.

Θύματά τους φέρεται να έπεσαν τουλάχιστον 10 άτομα, μέσα στην τελευταία διετία.

Η Αστυνομία άρχισε να διερευνά την υπόθεση μετά από καταγγελία παθόντα. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο λογίστριες – οι οποίες είχαν αναπτύξει συνεργασία – υπόσχονταν σε πελάτες τους ότι θα μπορέσουν να τους εξασφαλίσουν τραπεζικά δάνεια από το εξωτερικό, αφού οι ελληνικές τράπεζες έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για την εξασφάλιση των δανείων οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά. Τα χρήματα τους ζητούνταν με την πρόφαση ότι απαιτούνται έξοδα για τη διαδικασία εξασφάλισης του δανείου.

Από την έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι οι δύο λογίστριες, με αυτόν τον τρόπο, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Ο καιρός περνούσε και οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες δεν έπαιρναν χρήματα από τα υποσχόμενα δάνεια.

Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία και έτσι άρχισε η έρευνα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρεται να προκύπτει ότι τουλάχιστον 10 άτομα (από Βόλο και Λάρισα) έπεσαν θύματα της απάτης και κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά.

Στην παρούσα φάση, από την αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν 10 άτομα να έχουν εξαπατηθεί από τις λογίστριες. Από τη συνέχιση της έρευνας δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλοι και ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα, καθώς τα αδικήματα δεν είναι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το