Πολιτισμός

Φωτογραφική έκθεση στο Παρίσι

Η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου συμμετέχει και επιμελείται έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιείται στο Παρίσι

Με τη συμμετοχή και την επιμέλεια της Αναστασίας – Ζωής Σουλιώτου

Στο Παρίσι, υπό την αιγίδα του διαπολιτισμικού κέντρου του Paris 8 (ΑΜΑΡ-CIVD), εγκαινιάστηκε χθες Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στο Σπίτι της Χιλής η έκθεση «Από εδώ και από άλλους τόπους», η οποία θα διαρκέσει ώς τις 27 Φεβρουαρίου. Την επιμέλεια της έκθεσης, που κύριος άξονάς της είναι η διαπολιτισμικότητα, υπογράφει η Βολιώτισα καλλιτέχνης Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου.

Η Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου γεννήθηκε στο Βόλο το 1987, αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, έδωσε εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και εισήχθη στο τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε με άριστα το 2009 έχοντας αποσπάσει επανειλημμένα υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Λονδίνο και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές στις ΗΠΑ, Σερβία, Αργεντινή, Ολλανδία κ.ά. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Παρίσι.

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από διαφορετικούς πολιτισμούς και υπόβαθρα. Δημιουργούν έναν κοινό χώρο που αποτελείται από πολλαπλά στρώματα ποικίλων εμπειριών, ένα ανοιχτό παράθυρο σε όλον τον κόσμο.

Στις φωτογραφίες ο κάθε καλλιτέχνης εκφράζει τις προσωπικές του εμπειρίες. Ωστόσο, οι φωτογραφίες αυτές υπερβαίνουν το τοπικό και αγγίζουν το καθολικό.

Κάθε πείραμα ή κατάσταση που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Από τη διαφοροποίηση στην ενότητα, από το τοπικό στο παγκόσμιο, από το προσωπικό στο καθολικό και αντίστροφα, η έκθεση «Από εδώ και από Άλλους Τόπους» είναι ένα φωτογραφικό μάτι που αναπτύσσει και  εντάσσει, μια κοινή εμπειρία, ένας ύμνος για την ανθρωπότητα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το