Photo Gallery, Τοπικά

“Τιμοκατάλογος” για χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

Σύλλογοι και πολίτες, σύμφωνα με «τιμοκατάλογο» που ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου

Αθλητικοί σύλλογοι που λαμβάνουν χρήματα από γονείς για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους αρνούνται να αποδώσουν στο Δήμο Βόλου αντίτιμο που κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ για τη χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν και οι οποίες πλέον δεν μπορούν να συντηρηθούν.

Τέσσερις συνολικά αθλητικοί σύλλογοι αρνούνται να αποδώσουν χρήματα, ενώ ο Δήμος Βόλου έχει έρθει σε συμφωνία με το Σύλλογο των Συλλόγων. Οι τέσσερις αθλητικοί σύλλογοι επικαλούνται «έλλειμμα διαβούλευσης» και αρνούνται να αποδώσουν αντίτιμο.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Βόλου εξέδωσε «τιμοκατάλογο» για τη χρήση των εγκαταστάσεων, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε την επέκταση των αθλητικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Παύλο Μαβίδη, μετά τη δημιουργία του Καλλικρατικού ∆ήμου Βόλου, πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να αξιολογηθεί η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και η παραχώρησή τους σε διάφορα σωματεία και συλλόγους.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση των πολιτών, όσον αφορά στην οικονομική συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα άθλησης στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα ποσά συμμετοχής σε όλες τις δημοτικές ενότητες, καθώς επίσης και την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας και κατ’ επέκταση των πολιτών, λάβαμε αποφάσεις», τόνισε.

Η συμμετοχή των συλλόγων για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων διαμορφώνεται ως εξής: Για τη χρήση των γηπέδων τένις 100 ευρώ το μήνα, για τα γυμναστήρια 5 ευρώ ανά αθλητή το μήνα, για κολυμβητήρια που χρησιμοποιούν ιδιωτικές επιχειρήσεις δέκα ατόμων 25 ευρώ η χρήση, για κολυμβητήρια που χρησιμοποιούν ερασιτεχνικοί σύλλογοι 2,5 ευρώ η ώρα ανά διαδρομή. Για τις ομάδες πόλο η συμμετοχή θα είναι 160 ευρώ το μήνα, για τις καταδύσεις 80 ευρώ το μήνα και για τη συγχρονισμένη 80 ευρώ το μήνα. Για την πισίνα εκμάθησης Babyschwimming 150 ευρώ το μήνα, για το Aqua Aerobic 50% επί των εσόδων για κάθε τμήμα, για τα κολυμβητήρια που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμού 2,5 ευρώ το παιδί, για κάθε χρήση. Οι αθλητικοί σύλλογοι προβλέπεται να δίνουν για τη χρήση των κλειστών και ανοιχτών εγκαταστάσεων 50 ευρώ το μήνα εάν χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις μέχρι έξι ώρες και αν χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις περισσότερες από έξι ώρες, θα δίνουν 100 ευρώ το μήνα. Για τη χρήση των γηπέδων ποδοσφαίρου το αντίτιμο καθορίστηκε στα 100 ευρώ το μήνα.

Σε περίπτωση συνεργασίας με γυμναστές ή συλλόγους για την εκτέλεση προγραμμάτων (π.χ. αθλητισμός και γυναίκα), κατόπιν συμφωνητικού, με όλα τα νόμιμα παραστατικά και γενικά σύμφωνα με ό,τι ορίζει ο νόμος, το ποσό παραχώρησης της εγκατάστασης ορίζεται ανά τμήμα 25,00€ , με περιορισμό ατόμων ανά τμήμα σύμφωνα με το αντικείμενο.

Οι τιμές για το κοινό καθορίζονται ως εξής: Για τα προγράμματα «αθλητισμός και γυναίκα» 10 ευρώ το μήνα, για τη χρήση των γυμναστηρίων 10 ευρώ το μήνα, για τις ακαδημίες 10 ευρώ το μήνα, για τις σχολές ενηλίκων τένις 30 ευρώ τα δέκα ωριαία μαθήματα, για τη χρήση των γηπέδων τένις 3 ευρώ την ώρα το άτομο. Οι φοιτητές, οι μαθητές και οι στρατιώτες θα δίνουν 2 ευρώ. Για τη χρήση των κολυμβητηρίων 25 ευρώ το μήνα ή 3 ευρώ τη φορά. Για την εκμάθηση παιδιών η χρήση της πισίνας ορίστηκε στα 20 ευρώ το μήνα για τρεις φορές την εβδομάδα. Το Aqua Aerobic 30 ευρώ το μήνα, για τρεις φορές την εβδομάδα , ενώ 15 ευρώ θα δίνουν οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι. Το ίδιο ισχύει και για το Babyschwimming.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το