Photo Gallery, Τοπικά

Τηλεφώνημα για φάρσα στην Εφορία Βόλου

 

Αναστάτωση για βόμβα στην Εφορία Βόλου

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στην Εφορία μετά το τηλεφώνημα αγνώστου ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα. Το κτίριο εκκενώθηκε, βγήκαν στο δρόμο υπάλληλοι και πολίτες που είχαν μεταβεί για συναλλαγές τους, ενώ κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός. Η περιοχή γύρω από την Εφορία του Βόλου αποκλείστηκε από την Αστυνομία για δύο περίπου ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Τελικά διαπιστώθηκε -ευτυχώς- ότι επρόκειτο για φάρσα. Το θέμα είναι ότι στην ουσία χάθηκε μία ημέρα για την προθεσμία ρύθμισης χρεών έως 10.000 ευρώ που λήγει την ερχόμενη Παρασκευή.

Ειδικότερα, η Αστυνομία εκκένωσε λίγο πριν τις 11 το πρωί το κτίριο όπου στεγάζεται η Εφορία, στην οδό Ξενοφώντος, για να ερευνήσει τους χώρους. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται η Διεύθυνση Δασών, το κέντρο του Ραδιοταξί, που επίσης εκκενώθηκαν, καθώς και τα καταστήματα στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου. Το τηλεφώνημα έγινε σε τοπική εφημερίδα και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, που εκκένωσε το κτίριο, ενώ ο γύρω χώρος αποκλείστηκε με κορδέλες.

Για την έρευνα «επιστρατεύτηκε» ο σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών του Λιμεναρχείου, καθώς ο σκύλος της Αστυνομίας βρίσκονταν στη Λάρισα λόγω αυξημένων μέτρων για την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου. Αφού ερευνήθηκαν οι χώροι του κτιρίου, τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα. Μετά τις 12 το μεσημέρι, υπάλληλοι και πελάτες των υπηρεσιών άρχισαν και πάλι να ανεβαίνουν στο κτίριο.
Το ίδιο σκηνικό και στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας, όπου βγήκε έξω το προσωπικό και οι συναλλασσόμενοι. Ο χώρος ερευνήθηκε πυροτεχνουργό της Αστυνομίας και αφού δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, η υπηρεσία λειτούργησε κανονικά και πάλι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το