Αθλητισμός

Τελικός με φαβορί στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο σήμερα στις 20.30 με έπαθλο το Κύπελλο Ελλάδος

 

 

 

Τελικός με φαβορί διεξάγεται σήμερα στο ΟΑΚΑ. Στις 20.30 (ΝΕΤ και Connx TV Sports 1) ο τυπικά γηπεδούχος Ατρόμητος ως αουτσάιντερ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, που είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Βέβαια σ’ έναν τελικό Κυπέλλου όλα μπορούν να συμβούν, με την ευχή όλων να γίνει ένας ωραίος αγώνας όπου νικητής θα βγει το ποδόσφαιρο.

Τα τελικά τους πλάνα κατέστρωσαν χθες οι δύο «μονομάχοι». Ξεκινώντας με τον τυπικά γηπεδούχο Ατρόμητο ο Γιώργος Δώνης φαίνεται να έχει κατασταλάξει στα περισσότερα πρόσωπα της ενδεκάδας. Το 4-3-3 φαίνεται πως θα διατηρηθεί. Έτσι η ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια. Ο Σκόνδρας θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Νάστος στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μπαζίνσκι και Σαμπού. Από εκεί και πέρα οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Σαρμιέντο θα βρίσκονται στον άξονα και από εκεί και πέρα υπάρχει ο γρίφος. Ο Σαγκανόφσκι πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ δοκιμές έγιναν με τους Καμαρά, Αναστασάκο και Καραγκούνη. Από τους τρεις τελευταίους ένας θα μείνει εκτός.

Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ ένα δίλημμα φαίνεται να απασχολεί τον Μανόλο Χιμένεθ, που δεν έχει καταλήξει ακόμη στον παρτενέρ του Νάτσο Σκόκο στην επίθεση της ΑΕΚ. Ισμαέλ Μπλάνκο και Ναμπίλ Μπαχά διεκδικούν θέση βασικού και ο Ισπανός τεχνικός καλείται να επιλέξει εκείνον που θα βοηθήσει την ομάδα περισσότερο στο συγκεκριμένο ματς. Πιο πιθανή είναι η διατήρηση του 4-4-2 με ρόμβο. Έτσι, η ΑΕΚ αναμένεται να παραταχθεί με γκολκίπερ τον Σάχα, μπακ τους Γεωργέα-Καράμπελα και δίδυμο στα στόπερ τον Δέλλα και τον Ματέος (που φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Μανωλά). Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ θα είναι ο Ντιόπ, μπροστά του θα τοποθετηθούν οι Μάκος και Μίτσελ (ή Καφές), ενώ τη θέση του επιτελικού θα πάρει ο Λυμπερόπουλος. Στην επίθεση, δε, παρτενέρ του «σίγουρου» Σκόκο πιθανότατα θα είναι ο Μπλάνκο.

 

Δώνης: Ιστορική στιγμή

για τον Ατρόμητο

Την προετοιμασία που έχει κάνει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, τόσο στον ψυχολογικό, όσο και στον αγωνιστικό τομέα, επεσήμανε ο Γιώργος Δώνης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο τεχνικός του Ατρομήτου έχρισε φαβορί την ΑΕΚ, τονίζοντας ωστόσο ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, τη διάθεση και το πάθος που θα επιδείξουν οι παίκτες των δύο ομάδων.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτόν το τελικό. Είναι ιστορική στιγμή για εμάς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητης φτάνει σε τελικό Ελλάδος. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε να τον κατακτήσουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εμείς δεν θεωρούμαστε φαβορί. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κατακτήσουμε το κύπελλο. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Μερικές φορές κερδίζει ο καλύτερος και άλλες όχι».
Για το αν θα παίξει αμυντικά: «Και να θέλαμε να το κάνουμε δεν θα μπορούσαμε. Όταν χτίζεις μία ομάδα για 2 χρόνια πάνω σε συγκεκριμένη φιλοσοφία, δεν αλλάζει σε ένα ματς. Έχουμε προσπαθήσει, βέβαια, σε κάποια ματς. Π.χ. με τον Ολυμπιακό Βόλου, μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, όταν είχαμε υπέρ μας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όπου δημιουργήσαμε και μας αδικούσε το τελικό σκορ, κυνηγήσαμε το αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα που θα παίξει με την μπάλα στα πόδια. Δεν κερδίζεις με στόχο το 0-0. Πρέπει να βάλεις γκολ και αυτή τη φιλοσοφία θα ακολουθήσουμε πάλι».
Για την ψυχολογική πίεση που θα έχουν οι παίκτες του λόγω απειρίας: «Έχει δείξει η ομάδα μου ότι σε συνθήκες πίεσης, είτε λόγω αποτελέσματος, είτε λόγω έδρας, είτε λόγω φιλάθλων, δείχνει χαρακτήρα. Στην Τούμπα πήγαμε και κερδίσαμε με επιβλητική εμφάνιση και πήραμε και το χειροκρότημα του κόσμου. Είναι χαρά να είναι το γήπεδο γεμάτο».
Για το που θα κριθεί ο τελικός: «Η ΑΕΚ έχει παίκτες ποιότητας, είναι καλύτερη από εμάς. Θα παίξει ρόλο ότι έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού, που έχουμε εφαρμόσει άψογα σε «μικρά» ματς. Αυτά τα ματς μπορεί να κριθούν σε μία λεπτομέρεια, στην καλή απόδοση ενός, δύο ή τριών παικτών, και από την πλευρά μας και από της ΑΕΚ. Έχουμε μελετήσει πολύ τον αντίπαλό μας. Περισσότερο θα μετρήσει ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη θέληση».

Χιμένεθ: Κύπελλο

με κάθε τρόπο
Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έχει σημασία για τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται ούτε με ποια πρόσωπα, ούτε με τι σχήμα θα επιτευχθεί ο στόχος. Ο τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η ομάδα υπέφερε μέσα στη χρονιά και αυτός ο τίτλος θα δώσει χαρά σε όλους και κυρίως τον κόσμο. «Συγχαρητήρια στους αντιπάλους που βρήκαμε μπροστά μας, όπως Πανθρακικό, Λάρισα, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ. Ήταν δίκαιο που φτάσαμε στον τελικό με τον Ατρόμητο και εύχομαι να παρουσιάσουμε καλό θέαμα και να το διασκεδάσει ο κόσμος.
Είμαστε υπερήφανοι και για τον τρόπο που φτάσαμε εδώ, έχοντας αποκλείσει μερικές από τις μεγάλες ομάδες. Το φαβορί ισχύει για τον κόσμο τους φιλάθλους. Με τη βαθμολογία αλλά και την ιστορία ίσως να είναι έτσι. Αλλά αυτό δεν σου δίνει πλεονέκτημα. Πρέπει να το δείξεις στο γήπεδο. Είναι ένα μονό παιχνίδι, 90 λεπτά, ή το κερδίζεις ή το χάνεις.
Πάμε να παίξουμε με όλη τη διάθεση, τον ενθουσιασμό και την καρδιά αλλά και με την ώθηση των 40.000 οπαδών μας. Ό,τι δουλειά ήταν να κάνουμε την έχουμε κάνει μέσα στη χρονιά. Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος αλλά να πάρουμε μια μεγάλη ικανοποίηση μετά από πολλά χρόνια ώστε να χαρεί ο κόσμος. Όταν ήρθα εδώ προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιους στόχους και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Πολλές φορές υποφέραμε μέσα στη σεζόν, ήταν δύσκολα και το μόνο που δεν μας απασχολεί είναι το αν θα παίξουμε με ρόμβο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θέλουμε να προσδώσουμε κάτι ακόμη σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, με ρόμβο ή χωρίς
Είναι πολύ ωραίο, νοιώθεις περηφάνια. Όπως λένε οι φίλοι μου στην Ισπανία, μάλλον ειδικεύομαι σε Κύπελλα. Με τη Σεβίλλη έφτασα κοντά αλλά δεν τα κατάφερα. Ελπίζω ο θεός να μου δώσει τη χαρά και να το κατακτήσω το Σάββατο».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το