Photo Gallery, Αθλητισμός

Τελευταία ευκαιρία για Νίκη

Θέλει μόνο «τρίποντο» στον Τύρναβο για να έχει ελπίδες για τα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής

 

 

 

Την τελευταία ευκαιρία της έχει σήμερα (4 μ.μ.) η Νίκη για να διεκδικήσει είσοδο στα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής (Football League 2) και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου στη μεγαλύτερη κατηγορία. Στο θεσσαλικό ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στον Τύρναβο στην έδρα του με αποκλειστικό στόχο τους τρεις βαθμούς. Ακόμη και η ισοπαλία θεωρείται αποτέλεσμα που θα θέσει τη Νίκη εκτός στόχων. Δύσκολα θα γίνει εκδρομή Οργανωμένων φιλάθλων λόγω δυσκολιών στην εξεύρεση λεωφορείων.

 

 

 

Η εντός έδρας ισοπαλία με τον Φωκικό δυσκόλεψε κατά πολύ την προσπάθεια της Νίκης για να προλάβει το …τρένο των πλέι οφ της Γ’ Εθνικής. Πλέον, οι «κυανόλευκοι» θέλουν μόνο νίκες στα δικά τους παιχνίδια, ενώ η τύχη τους θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα των ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία και ιδιαίτερα του Φωκικού και τον Γιαννιτσών, μια και μόνο αν αυτοκτονήσουν Επανομή και Καλλονή θα βρεθούν κάτω από την τρίτη θέση.

Λογικά, αυτές οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρωτιά και την απ’ ευθείας άνοδο, ενώ Φωκικός, Γιαννιτσά και Νίκη θα διεκδικήσουν την 3η προνομιούχο θέση.

Σε μειονεκτικότερη θέση είναι η Νίκη, διότι και λιγότερους βαθμούς έχει συγκεντρώσει (44), αλλά και λιγότερα παιχνίδια της έχουν απομείνει, διότι «χρωστά» το ρεπό του β’ γύρου. Οπότε, για να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρέπει πάση θυσία σήμερα να πάρει το «διπλό» στον Τύρναβο, ενώ στις τάξεις της εύχονται νίκη του Φωκικού επί των Γιαννιτσών (οι δύο ομάδες έχουν από 46 πόντους). Κι αυτό γιατί η ομάδα της Άμφισσας μπορεί στη συνέχεια να «στραβοπατήσει», ενώ επίσης δεν έχει κάνει ρεπό.

Πάντως, η αποστολή της Νίκης μόνο εύκολη δεν θα είναι. Η ομάδα του Βόλου έχει δείξει πολλές αδυναμίες στα εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ το γεγονός πως ο Τύρναβος δεν «καίγεται» για βαθμούς θα τον κάνει πιο επικίνδυνο αντίπαλο, διότι θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη ομάδα είχε καταφέρει να «αποδράσει» με το «διπλό» από το «Παντελής Μαγουλάς» στον αντίστοιχο αγώνα του α’ γύρου και θα έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να πεισμώσει τους παίκτες της Νίκης, το ποδοσφαιρικό μέγεθος της οποίας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Τυρνάβου. Οι «κυανόλευκοι» πέραν του ότι έχουν μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, οφείλουν να αποδείξουν ότι έχουν καλύτερη ομάδα και ότι μπορούν να κατακτούν νίκες και μακριά από το «σπίτι» τους (στον β’ γύρο κέρδισαν μόνο τον ουραγό Μακεδονικό και έχασαν όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια τους).

Το θετικό είναι πως και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της σημερινής αναμέτρησης και εμφανίζονται αποφασισμένοι για το «τρίποντο». Από την πλευρά του, ο τεχνικός Βέλικο Ντόβενταν σκοπεύει να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Φωκικό, αφού δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των περισσοτέρων παικτών.

Φυσικά, σίγουρα απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Νάστος, ο τραυματίας Τσερκέζος και ο Σωτρίνης που έκανε προσφυγή, ενώ ρισκάροντας μία πρόβλεψη για την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει, αυτή θα είναι η εξής:

Τερματοφύλακας ο Μπαϊμάκης, δεξιός οπισθοφύλακας ο Στουρνάρας και αριστερός ο Καρακώστας, ενώ οι Μαϊστρέλλης και Μακράκης θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους σε ρόλο «κόφτη» θα αγωνιστεί ο Βλαχοκυριάκος, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ακόμη ο Τσάγγαρης και ο Βλάχος. Αριστερά θα κινείται ο Κιπτίου, δεξιά ο Μπουσινάκης με τον Ντάνισιτς στην κορυφή της επίθεσης σε ένα 4-5-1 που θα μετατρέπεται σε 4-3-3 όταν η Νίκη θα επιτίθεται.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και οι: Τάσσος, Παπαδήμας, Πετράς, Ναβαρέτε, Καλαμιώτης, Τσικνίδης, Όλιβερ και Χρυσοχοΐδης.

 

Ο Τύρναβος

Μπορεί ο Τύρναβος να έχει εξασφαλίσει την παραμονή του σε μεγάλο βαθμό, όμως δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος στο εντός έδρας παιχνίδι του με τη Νίκη. Η ομάδα του νομού Λάρισας θα κυνηγήσει το «τρίποντο», αφενός μεν για λόγους γοήτρου διότι πρόκειται για θεσσαλικό ντέρμπι, αφετέρου δε επειδή θέλει να τερματίσει όσο γίνεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο τεχνικός του Τυρνάβου Μιχάλης Ζιώγας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στους Γεωργαντζιά, Κωστέλλο, Β. Σκούπρα, Κ. Μάγγο και Θ. Μάγγο που επιστρέφουν από τιμωρίες ή τραυματισμούς, ενώ δεν έχει στη διάθεσή του μόνο τον Κώστα Σκούπρα, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με τη Ζάκυνθο.

 

Στον «αέρα» η εκδρομή

των Οργανωμένων

Την πρόθεση να διοργανώσουν εκδρομή για τον Τύρναβο έχουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης και συγκεκριμένα το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» και οι Blue Angels. Όμως προέκυψε σοβαρό πρόβλημα αφού μέχρι χθες το βράδυ κανείς ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου δεν έδειχνε τη διάθεση να διαθέσει λεωφορείο με προορισμό τον νομό Λάρισας, υπό το φόβο να υποστεί ζημιά η περιουσία του.

Οι Οργανωμένοι θα συνεχίσουν την προσπάθεια προκειμένου να μην ακυρωθεί η εκδρομή που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον «αέρα». Πάντως, ούτως ή άλλως αρκετοί είναι οι φίλοι της Νίκης που θα ταξιδέψουν στον Τύρναβο μεμονωμένα για να συμπαρασταθούν στους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας.

* Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι εισήλθαν στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και έσπασαν τα τζάμια από τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων. Ενδεχομένως να έγιναν αντιληπτοί και γι’ αυτό αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν αθλητικό υλικό ή να κάνουν άλλη ζημιά.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ώρα 16.00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

23. Καραναστάσης

91. Τσορμπατζίδης

26. Κλάζογλου

5. Γεωργαντζιάς

29. Β. Σκούπρας

6. Θ. Μάγγος

8. Κ. Μάγγος

7. Κουβελάς

10. Γρηγορίου

11. Χριστοδούλου

30. Κράββαρης

Προπονητής:

Μ. Ζιώγας

 

ΝΙΚΗ

1. Μπαϊμάκης

72. Στουρνάρας

13. Καρακώστας

55. Μαϊστρέλλης

16. Μακράκης

8. Βλαχοκυριάκος

6. Βλάχος

10. Τσάγγαρης

17. Κιπτίου

30. Μπουσινάκης

7. Ντάνισιτς

Προπονητής:

Β. Ντόβενταν

 

Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Δόσκορης, Δουδούμης (Φθιώτιδας)

4ος διαιτητής: Μαστάκας (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το