Photo Gallery, Τοπικά

Τα παιδία… δεν παίζει!

Λεζάντα 1: Η κατάσταση στις παιδικές χαρές πριν…

 

Λεζάντα 2: … και μετά

 

 

 

Κακή η  κατάσταση των παιδικών χαρών της Αγριάς

 


 

Απαράδεκτη ήταν η κατάσταση στις παιδικές χαρές της Αγριάς με σπασμένες τσουλήθρες, σπασμένα προστατευτικά, σκουριασμένα σίδερα να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα μέχρι την περασμένη εβδομάδα, που οι αρμόδιοι αποφάσισαν να παρέμβουν. Θα τοποθετηθούν καινούργια παιχνίδια, ωστόσο από Σεπτέμβριο, οπότε ανοίγουν τα σχολεία και έρχεται ο χειμώνας…

 

Ρεπορτάζ:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

 

Τριτοκοσμική χώρα θυμίζουν οι παιδικές χαρές της Αγριάς, με λάστιχα να αντικαθιστούν χειρολαβές, ξύλα να λείπουν από διάφορα παιχνίδια και μπαζωμένα πηγάδια με σκουπίδια, να είναι ο χώρος που -υποτίθεται- πως διατίθεται προς ψυχαγωγία των παιδιών.

Πριν το Πάσχα ακόμη, οι τρεις Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων (του Νηπιαγωγείου και των δύο Δημοτικών Σχολείων) είχαν αποστείλει έγγραφο προς τη Δημοτική Αρχή (26/04/2011), παρουσιάζοντας το πρόβλημα και την κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές: Πίσω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό, δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, δίπλα από γνωστή ταβέρνα της περιοχής, αλλά και στην περιοχή Ντερέμπασι.

«Η κατάσταση των χώρων αυτών, που προορίζονται για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια, παρουσιάζει προβλήματα από άποψη υγιεινής και ασφαλείας. Υπάρχουν πολλά σκουπίδια πεταμένα στους χώρους (χαρτιά, πλαστικά, σπασμένα γυαλιά κ.λπ.), ενώ αρκετά παιχνίδια απαιτούν άμεσες επισκευές, καθώς είναι σε τέτοια κατάσταση, που η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων για τα παιδιά», τόνιζε σε επίσημο έγγραφό του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αγριάς.

Οι τρεις Σύλλογοι μάλιστα στο έγγραφο που είχαν αποστείλει, ξεκαθάριζαν τις προθέσεις τους, δηλώνοντας πως με δική τους ευθύνη θα αναλάμβαναν τον καθαρισμό των παιδικών χαρών, εφόσον η Δημοτική Αρχή αναλάμβανε τη συντήρηση των παιχνιδιών. «Τους ζητήσαμε απλά να μας διαθέσουν ένα αυτοκίνητο του Δήμου, για να μεταφέρουμε τα σκουπίδια. Από τότε και ύστερα θα αναλαμβάναμε εμείς τον καθαρισμό, την επίβλεψη, τη συντήρηση και την επισκευή των παιδικών χαρών, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων των Συλλόγων», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Αγριάς, κ. Αντώνης Σουλικιάς.

Στη συνέχεια, και αφού καμία παρέμβαση δεν είχε γίνει στις παιδικές χαρές, στις αρχές Ιουνίου (06/05/2011) ο πρόεδρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς επισκέφθηκε τον αντιδήμαρχο δημοτικών ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ. Ν. Στόικο, ο οποίος προφορικά τον ενημέρωσε, πως οι παιδικές χαρές δεν είναι κατάλληλες για τα παιδιά και πως σκοπεύουν να τις «ξηλώσουν». Συγκεκριμένα φέρεται να είπε, πως τα παιχνίδια δεν αξίζει να επισκευαστούν, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν και πως σκοπεύει να τα αντικαταστήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με νέα παιχνίδια.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς έστειλε «παράπονο» στο δήμο Βόλου και έπειτα από ένα μήνα, στις αρχές  Ιουλίου, έλαβε απάντηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, πως το θέμα των παιδικών χαρών θα διευθετηθεί μέσα σε μία εβδομάδα. Η εβδομάδα πέρασε και καμία αλλαγή δεν επήλθε στις παιδικές χαρές.

Πάραυτα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν μερικές εργασίες στις παιδικές χαρές της Αγριάς. Οι κούνιες «ξηλώθηκαν» εντελώς, τα σαπισμένα από τη σκουριά μέρη της τσουλήθρας αντικαταστάθηκαν και όλα βάφτηκαν. «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Έγινε ένα πρώτο βήμα, χρειάζονται όμως και άλλα πράγματα, νέα παιχνίδια. Να υπάρχει ακόμη ξύλινη τσουλήθρα; Αυτό είναι απαράδεκτο, δεν υπάρχει πουθενά», λέει ο κ. Σουλικιάς.

«Μόνο εφόσον ήμουν παρών θα άφηνα το παιδί μου να παίζει εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω και να φύγω», τονίζει ο ίδιος.

Ο αντιδήμαρχος των δημοτικών ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας δήλωσε στη «ΘτΔ»: «Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση ήταν απαράδεκτη. Οι παιδικές χαρές ήταν εγκαταλελειμμένες και επικίνδυνες, όμως, ό,τι ήταν επικίνδυνο για τα παιδιά το απομακρύναμε. Τα υπόλοιπα παιχνίδια τα βάψαμε και αντικαταστήσαμε κάποια κομμάτια στο βαθμό που μπορούσαμε, σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα και με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν».

Με αυτές τις αλλαγές όμως λίγα παιχνίδια έχουν παραμείνει μέσα στο χώρο των παιδικών χαρών. «Θα δούμε τι ανάγκες έχουμε, τι όργανα έχουν απομακρυνθεί, στο πλαίσιο ολόκληρου του ενιαίου δήμου Βόλου και στις αρχές του Φθινοπώρου θα προμηθευτούμε καινούργια», εξηγεί ο κ. Στόικος.

Ο ίδιος θα άφηνε το παιδί του να παίξει μόνο του, καθώς «δεν υπάρχει λόγος φόβου, οι παιδικές χαρές είναι πλέον ακίνδυνες και σε πολύ καλή τοποθεσία, για να καθίσει κάποιος με τα παιδιά του».

Από Σεπτέμβριο, λοιπόν, παιχνίδι στις παιδικές χαρές της Αγριάς. Τότε που τα παιδιά θα αρχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το