Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ταλαιπωρούν οι αλλεργίες στο αναπνευστικό

Από το ΕΚΑΒ γίνεται καθημερινά διακομιδή για περιστατικά στο Νοσοκομείο

 

Ταλαιπωρούν οι αλλεργίες στο αναπνευστικό
Ταλαιπωρούν οι αλλεργίες στο αναπνευστικό

 

Οι αλλεργίες στο αναπνευστικό σύστημα ταλαιπωρούν εδώ και μερικές ημέρες τους Βολιώτες, ενώ δεν είναι τυχαίο πως καθημερινά τουλάχιστον πέντε περιστατικά, κυρίως ηλικιωμένοι, διακομίζονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο ερχομός της άνοιξης δεν είναι για όλους το καλύτερο νέο. Συμπολίτες με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες. Η δύσπνοια γι’ αυτούς γίνεται μόνιμος «βρόχος» που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ακόμη και με φαρμακευτική αγωγή.

Το κέντρο του ΕΚΑΒ έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες απανωτά σήματα για τη διακομιδή τέτοιων περιστατικών στο Νοσοκομείο και πιο συγκεκριμένα στα Επείγοντα, όπου εκεί αντιμετωπίζονται από τους εφημερεύοντες γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής.

Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Βόλου κ. Κώστας Σταμνάς υπογράμμισε πως από την 1η Μαΐου, καθημερινά τουλάχιστον πέντε περιστατικά διακομίζουμε με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο. Κυρίως τα περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με την αναπνοή τους και πλέον λόγω της ανοιξιάτικης γύρης επηρεάζονται ιδιαίτερα. Η παροχή οξυγόνου κατά τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο είναι άμεση, ενώ στα Επείγοντα η εξέταση γίνεται από τους εφημερεύοντες γιατρούς της Παθολογικής.

Όπως εκτιμάται, όσο συνεχίζονται αυτές οι θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία, τα αναπνευστικά προβλήματα λόγω αλλεργίας θα παραμείνουν. Γι’ αυτό και οι γιατροί συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

 

Λύση για τη διακομιδή ασθενών

Στο μεταξύ συνάντηση εκπροσώπων αρμόδιων φορέων για το θέμα των διακομιδών ασθενών πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη δυνατότητα που μπορεί να έχει το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΕΚΑΒ εκφράστηκε η διάθεση να στηρίξει το έργο των διακομιδών και για λόγους κοινωνικούς, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Τρίτη σε σύσκεψη στην οποία θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Πάντως πιο έντονο είναι το πρόβλημα στα περιστατικά που έχουν σχέση με την ΩΡΛ, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική Κλινική. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να γίνουν συνοδοί του ασθενούς. Ελλείψει συνοδού το ΕΚΑΒ αδυνατεί να μεταφέρει τον ασθενή.

Ωστόσο για να μην παρατηρούνται φαινόμενα, οι ασθενείς να μετακινούνται με δικά τους Ι.Χ. στη Λάρισα και να πληρώνουν ουσιαστικά από την τσέπη τους το σχετικό κόστος, το ΕΚΑΒ προσανατολίζεται στο να βοηθήσει το Νοσοκομείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το