Τοπικά

Τάραξε τα νερά η μήνυση Αλεξόπουλου

ΑΛΕΞΟ-ΑΓΟΡ

Χαμηλούς τόνους κρατά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος για «παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος» λόγω της αποψίλωσης των αρμοδιοτήτων του. Παράλληλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισημαίνεται πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δυνατότητα υποψηφιότητας του νυν περιφερειάρχη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κύριο θέμα στη χθεσινή τοπική πολιτική επικαιρότητα ήταν η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Αλεξόπουλος εναντίον του περιφερειάρχη.

Ουσιαστικά προστίθεται ακόμη ένα επεισόδιο στις πολύ άσχημες σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών, όπως διαμορφώθηκαν εδώ και δύο χρόνια. Αφορμή είχε σταθεί η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να καταθέσει αγωγή εναντίον του Δήμου Βόλου διεκδικώντας περισσότερα από 400.000 ευρώ περίπου, λόγω του νερού που έδινε στο πρώην Δήμο Αρτέμιδας από δική του γεώτρηση. Ο κ. Αγοραστός είχε διαφωνήσει με εκείνη την απόφαση του κ. Αλεξόπουλου και προχώρησε σε αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του, ενώ πριν είχε ζητήσει και την παραίτησή του. Το χάσμα που δημιουργήθηκε τότε, δεν καλύφθηκε ποτέ και ουσιαστικά οι δύο άντρες δεν είχαν καμία επικοινωνία.

Τώρα το θέμα των σχέσεών τους επανέρχεται με αφορμή τη μήνυση του κ. Αλεξόπουλου κατά του κ. Αγοραστού. Και βέβαια έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς βρισκόμαστε ελάχιστους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου οι πολιτικές εντυπώσεις παίζουν ρόλο έστω και ενδεχομένως βραχυπρόθεσμο.

Ποια είναι, όμως, η αντίδραση του περιφερειάρχη; Όπως πληροφορούμαστε από τους κύκλους του περιφερειάρχη, πρώτον, το όλο θέμα αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, καθώς οι σχέσεις του κ. Αγοραστού με τον κ. Αλεξόπουλο έχουν ήδη διαρραγεί μετά την κίνηση του τελευταίου να διεκδικήσει ποσό 400.000 ευρώ από το Δήμο Βόλου.

Ο περιφερειάρχης στο θέμα αυτό θέτει ζήτημα πολιτικής ηθικής. Παράλληλα εκτιμά ότι «πίσω από την κίνηση του κ. Αλεξόπουλου υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα», ενώ μιλώντας και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ένα» αμφισβήτησε τη βαρύτητα των λόγων του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, ενώ ανέφερε ένα γνωμικό του Γάλλου φιλόσοφου Σαρτρ: «Ενοχοποιούμε τους γύρω μας, επειδή δεν έχουμε αυτογνωσία, δε συνειδητοποιούμε τις ευθύνες μας και τις ενοχές μας. Η αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί». «Και το ψέμα περίμενε δύο χρόνια για να εφευρεθεί» πρόσθεσε ο ίδιος. «Ενοχοποιούμε τους γύρω μας, επειδή δεν έχουμε αυτογνωσία, δε συνειδητοποιούμε τις ευθύνες μας και τις ενοχές μας. Η αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί. Και το ψέμα περίμενε δύο χρόνια για να εφευρεθεί». Και συνέχισε: «Δε μου έχει κοινοποιηθεί η μήνυση. Δεν έχω κάποια εικόνα ούτε άποψη. Δε θεωρώ ότι υφίσταται θέμα, γιατί εγώ έδωσα εντολή να αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες εκείνες, που εγώ είχα ορίσει ως περιφερειάρχης. Ο κ. Αλεξόπουλος έχει τις αρμοδιότητες που ορίζει ο Καλλικράτης και αφορούν στο συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας. Οφείλει να εκτελεί τις αποφάσεις του περιφερειάρχη, του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, να ασκεί αρμοδιότητες που του μεταβιβάζει ο περιφερειάρχης» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει εμπλοκή με την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού μετά την κατάθεση της μήνυσης του κ. Αλεξόπουλου, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Αγοραστός δεν ανησυχεί, καθώς θεωρεί ότι δεν προέβη καμία παράβαση. Άλλωστε, όπως τονίζεται, πρώτον, ο περιφερειάρχης, όπως μεταβιβάσει αρμοδιότητες στους αντιπεριφερειάρχες, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να τις αφαιρέσει, και δεύτερον, ότι ο κ. Αλεξόπουλος διαθέτει αρμοδιότητες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλεξόπουλος μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο εμφανίστηκε σίγουρος, πως η μήνυσή του ενάντια στον κ. Αγοραστό θα «πιάσει τόπο» και θα δικαιωθεί, ενώ είπε ότι η μήνυση που κατέθεσε κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, είναι μόνο η αρχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το