Photo Gallery, Τοπικά

Σύσκεψη για την ανασύσταση της Κάρλας

Ενημέρωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η τεχνική σύσκεψη, στην οποία θα ενημερωθούν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ Μαγνησίας. Σύμφωνα με επιστολή του γενικού διευθυντή Υδραυλικών Έργων κ. Γεώργιου Κουντούρη, η Διεύθυνση Δ7 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, που είναι αρμόδια για τα υδραυλικά έργα της λίμνης Κάρλας, έχει φροντίσει να παρευρεθούν όλοι οι αρμοδίως εμπλεκόμενοι υπάλληλοι από την πλευρά του υπουργείου. Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά από επιστολή που είχε αποστείλει το ΤΕΕ Μαγνησίας στις 27 Νοεμβρίου 2012 που ανέφερε τα εξής: «Με την υπ. αριθμ. 1536/20 – 11- 2012, επιστολή μας, σας αναφέραμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολαβίες και ο Φορέας Διαχείρισης της υπό ανασύστασης λίμνης Κάρλας. Κατόπιν την 22/11/2012, είχαμε τη δυσμενή εξέλιξη της σημαντικής βλάβης στο αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα το άνοιγμα του θυροφράγματος της σήραγγας και τη διοχέτευση των νερών στον Παγασητικό Κόλπο. Η ενέργεια αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους ρύπανσης του Παγασητικού. Λόγω όλων των ανωτέρω προβλημάτων που έχουν προκύψει, θεωρούμε αναγκαίο, να δώσετε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες σας για την πραγματοποίηση τεχνικής σύσκεψης, με τη συμμετοχή του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να συζητηθούν και να αναλυθούν τεχνοκρατικά τα αρνητικά δεδομένα και να βρεθούν άμεσες λύσεις. Ειδικότερα, εκτός του θέματος του θυροφράγματος που προανέφερα, θα πρέπει να εξεταστούν θέματα, που αφορούν στις εργολαβίες ύδρευσης, άρδευσης, «σκούπα», ορεινής υδρονομίας, θέματα γεωτρήσεων και απαλλοτριώσεων. Αναμένουμε τη σύντομη απάντησή σας για την ημερομηνία και τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω τεχνική σύσκεψη που προτείνουμε.

Προτιμότερο κατά την άποψή μας, θα ήταν να πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες» κατέληγε η επιστολή.

Σημειώνεται ότι η απάντηση του υπουργείου ήταν άμεση, ωστόσο αποφασίσθηκε από κοινού με το ΤΕΕ Μαγνησίας, η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί σήμερα, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το