Photo Gallery, Τοπικά

Σύλληψη 29χρονου με 8.000 δόσεις ηρωίνης

Στη Θεσσαλονίκη από α στυνομικούς της Δίωξης Βόλου

 

Τα ναρκωτικά που είχε ο 29χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Ταξιδιώτες για τις Σποράδες είχαν στις αποσκευές τους ναρκωτικά

Μία ακόμη επιτυχία στον ατελείωτο «πόλεμο» κατά της διακίνησης ναρκωτικών σημείωσαν χθες οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Η σύλληψη, αυτή τη φορά, έγινε στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 445 γραμμαρίων, που υπολογίζεται ότι ισοδυναμεί με 8000 περίπου δόσεις. Οι αστυνομικοί κατάφεραν αξιοποιώντας πληροφορίες να φτάσουν στα ίχνη ενός 29χρονου Αλβανού, ο οποίος τελικά έπεσε στην παγίδα τους.

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Στις αποσκευές τους είχαν ναρκωτικά τρεις ταξιδιώτες για τις Σποράδες

 

Η σύλληψη έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και σε περιοχή που είχε επιλέξει ο Αλβανός. Ο αστυνομικός, ο οποίος εμφανίστηκε ως πελάτης, πήγε στο σημείο συνάντησης με το αυτοκίνητό του. Εκεί, όπως είχε συμφωνηθεί, θα παρέδιδε ποσότητα ηρωίνης 445 γραμμαρίων έναντι του ποσού των 3500 ευρώ. Ο Αλβανός εμφανίστηκε πεζός στο σημείο συνάντησης. Στα χέρια τους κρατούσε μία νάυλον σακούλα, που περιείχε τα ναρκωτικά. Συνάντησε τον  υποτιθέμενο αγοραστή και όταν του έδινε την σακούλα με την ηρωίνη επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου κ. Γιαν. Τόλιας κατά την χθεσινή ενημέρωση, ο Αλβανός δεν αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του. Φέρονταν πολύ άνετα και κινούνταν χωρίς να πάρει καμία προφύλαξη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, και στην περίπτωση αυτή οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορία και μέσα σε λίγες μέρες κατάφεραν να εντοπίσουν τον 29χρονο Αλβανό. Οι πληροφορίες τον έφεραν να διακινεί ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μικροδιακινητές άλλων περιοχών της χώρας. Έτσι κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του και να τον πείσουν – με σχετική ευκολία, όπως φάνηκε – να τους πουλήσει την προαναφερόμενη ποσότητα ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί της δίωξης Βόλου μετέβησαν προχθές το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατάφεραν να τον συλλάβουν. Όπως αναφέρθηκε ο 29χρονος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Εργάζονταν ως οικοδόμος, εδώ όμως και μήνες είναι άνεργος. Οι αστυνομικοί θεωρούν, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης, ότι η ενασχόλησή του με τα ναρκωτικά είναι εδώ και έξι έως οκτώ περίπου μήνες. Δεν έχει απασχολήσει έως τώρα τις αρχές για αδικήματα. Ο συλληφθείς παραδόθηκε σε αστυνομικούς της Δίωξης Θεσσαλονίκης και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Είναι η πέμπτη συνεχή επιτυχία των αστυνομικών της δίωξης Βόλου εδώ και ένα πεντάμηνο. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουν συλληφθεί διακινητές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Συνολικά έχουν κατασχεθεί, στο διάστημα των πέντε μηνών, 3,5 κιλά ηρωίνης. Όλες οι συλλήψεις έγιναν μετά από πολυήμερη παρακολούθηση και εκτός των συνόρων της Μαγνησίας. Η δράση των αστυνομικών της Δίωξης έχει επεκταθεί και εκτός της περιοχής ευθύνης τους, καθώς φαίνεται πως υπάρχει ένα δίκτυο πληροφοριών που αξιοποιείται επιτυχώς από τους αστυνομικούς της Μαγνησίας.

Και όλα αυτά τη στιγμή, όπως σημείωσε ο διοικητής του τμήματος, που η υπηρεσία υστερεί από προσωπικό. Το 70% του προσωπικού της Δίωξης Ναρκωτικών, σημείωσε, έχει μετακινηθεί για να καλύψει ανάγκες άλλων υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει αρμοδιότητα σε όλη την Μαγνησία, η δύναμη όμως που διαθέτει είναι όχι μόνο ανεπαρκής, αλλά και πολλές φορές οι αστυνομικοί χρησιμοποιούνται σε άλλες υπηρεσίες με άλλες αποστολές, ακόμη και στη φύλαξη γηπέδων κατά την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Όπως τόνισαν διοικητής και υποδιοικητής του τμήματος τους τελευταίους μήνες θυσιάζουν το ρεπό τους ή συνεχίζουν την εργασία τους μετά από νυχτερινή βάρδια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Δίωξης.

 

Συλλήψεις στο λιμάνι του Βόλου

Λίγο πριν τις 9 χθες το πρωί, πριν την αναχώρηση του πλοίου για τις Σποράδες, λιμενικοί συνέλαβαν τρία άτομα, κατοίκους Θεσσαλονίκης, επειδή σε έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών. Ειδικότερα μέσα στον ταξιδιωτικό σάκο 38χρονου σε πλαστικές συσκευασίες βρέθηκαν δύο ποσότητες κατεργασμένης κάνναβις (σε «σοκολάτα») συνολικού βάρους 28 γραμμαρίων. Σε άλλον ταξιδιωτικό σάκο βρέθηκαν επίσης δύο ποσότητες χασίς βάρους 12,8 γραμμαρίων και μέσα στον ταξιδιωτικό σάκο του τρίτου της παρέας – εντός 35χρονου – βρέθηκαν σε πλαστικές συσκευασίες τρεις ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων, δύο ποσότητες χασίς βάρους 7,1 γραμμαρίων και μία ακόμη ποσότητα χασίς τύπου «σοκολάτα» βάρους 2,5 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις τους θα επιβιβάζονταν στο πρωινό πλοίο με προορισμό την Σκιάθο προκειμένου να πάρουν μέρος στην πανελλήνια συνάντηση μοτοσικλετιστών που έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Βόλου για τα περαιτέρω.

Αξίζει να τονισθεί ότι στη διάρκεια της εβδομάδας οι λιμενικοί του Βόλου προχώρησαν σε  συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών. Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και εντατικοί και στοχεύουν στον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών κατά τις μετακινήσεις στα νησιά των Σποράδων. Εντατικότατοι θα είναι οι έλεγχοι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς η κίνηση θα είναι πολύ αυξημένη προς τις Σποράδες, ειδικά τη Σκιάθο.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το