Photo Gallery, Τοπικά

Σύλληψη μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην πλ. Ελευθερίας


Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κ. Γιάν. Τόλιας, αναφέρθηκαν στη σύλληψη του 28χρονου μεγαλέμπορου ναρκωτικών


Στα χέρια της Αστυνομίας 28χρονος αλλοδαπός με χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη

 


 

Στην πολυσύχναστη πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Βόλου συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

[email protected]

Όπως παραδέχτηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας σε συνέντευξη Τύπου, οι αστυνομικοί που συνέλαβαν μετά από παρακολούθηση τον 28χρονο αλλοδαπό στην πλ. Ελευθερίας, δεν γνώριζαν αν οπλοφορούσε.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου παρουσιάστηκε στον 28χρονο αλλοδαπό ως «υποψήφιος» αγοραστής και έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες, ο αλλοδαπός που δρούσε μεθοδικά και επιφυλακτικά, πείστηκε και καθορίστηκε τις απογευματινές ώρες προχθές στη Νέα Αγχίαλο μεταξύ τους συνάντηση.

Κατά τη συνάντηση ο αλλοδαπός διέθεσε πέντε νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5.289 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 265 γραμμαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Το σημείο της συναλλαγής εκτιμήθηκε ως απρόσφορο για τη σύλληψή του κι έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση μέχρι το Βόλο για να πραγματοποιηθεί αργά το βράδυ επιχείρηση σύλληψής του, στη διάρκεια της οποίας αντέδρασε σθεναρά.

Σε έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρέθηκε μία ακόμη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.060 γραμμαρίων.

Επίσης, σε έρευνα σε ερημικό σημείο αγροτικής περιοχής στη Ν. Αγχίαλο, το οποίο επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση, βρέθηκαν άλλες πέντε νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5.798 γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας σε οικία στο Βόλο, όπου διέμενε με 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος απουσίαζε, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

– Ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,62 mm TOKAREV με ενσωματωμένο γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια ομοίου διαμετρήματος,

– πέντε νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 274,5 γραμμαρίων,

– μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

– πέντε αμφισβητούμενης γνησιότητας χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 15.330 ευρώ, μεταξύ των οποίων και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα (10.000 ευρώ) από την «αγοραπωλησία» με τον αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και το Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12.147 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 265 γραμμάρια ηρωίνης και 274,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Με μια πρόχειρη εκτίμηση, το χασίς θα μπορούσε να πωληθεί λιανικώς σε 12.147 τσιγαριλίκια με τιμή μονάδας 10 ευρώ και να αποφέρει έσοδα 121.000 ευρώ, αντίστοιχα η ηρωίνη να διατεθεί σε 2.650 δόσεις με τιμή μονάδας 20 ευρώ και να αποφέρει έσοδα 53.000 ευρώ και τέλος η κοκαΐνη να διατεθεί σε 274 δόσεις προς εκατό ευρώ η μία (27.450 ευρώ) και συνολικά να εισπραχθούν 202.000 ευρώ.

Ο 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, συγκάτοικος του συλληφθέντα, αναζητείται εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσίκα, η επιχείρηση ήταν άριστα οργανωμένη και είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. «Συγχαίρω και δημόσια και μεταφέρω και τα συγχαρητήρια του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας στους αστυνομικούς για την επιχείρηση που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες», τόνισε και αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης, ενώ και ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και επί σειρά ετών επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών κ. Γιάν. Τόλιας, επεσήμανε τη δυσκολία της επιχείρησης και τα σημαντικά αποτελέσματά της.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου εξετάζοντας πληροφορίες για σημεία απόκρυψης κι άλλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Ωστόσο σημαντικά στοιχεία εκτιμάται πως θα αποδώσει η εξέταση των τριών κινητών τηλεφώνων του 28χρονου όπως οι κλήσεις, τα μηνύματα και οι επαφές που είχε προκειμένου να διαθέτει τις ποσότητες των ναρκωτικών που εκτιμάται πως έφερνε από την Αλβανία.

 

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν, τέλος προχθές το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 24 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες αφού έθραυσαν γυάλινη πόρτα εισόδου γραφείου συνδέσμου διαιτητών, εισήλθαν εντός και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το