Photo Gallery, Τοπικά

Συνεχίζουν οι Χωροτάκτες την κατάληψη


Χθες αποφασίστηκε η λήξη της κατάληψης στο ΙΑΚΑ και το Οικονομικό

 

Σήμερα αποφασίζουν τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Δύο Γυμνάσια τελούν υπό κατάληψη

 

Συνεχίζουν την κατάληψη του Τμήματός τους οι Χωροτάκτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό αποφασίστηκε η λήξη της. Την Παρασκευή εκτός απροόπτου συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την οποία θα απασχολήσει το θέμα των καταλήψεων και την εξέταση των κινδύνων που υπάρχουν για χάσιμο του εξαμήνου. Επίσης χθες έγιναν καταλήψεις σε δύο Γυμνάσια.

 

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

 

Χθες έγιναν τρεις συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στα Τμήματα Χωροτακτών, Οικονομικό και ΙΑΚΑ. Στο μεν πρώτο οι φοιτητές αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης, ενώ στο ΙΑΚΑ και το Οικονομικό αποφασίστηκε η λήξη της. Σήμερα έχουν γενικές συνελεύσεις οι Πολιτικοί Μηχανικοί και οι Αρχιτέκτονες, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σε κατάληψη.

Πάντως όπως σημείωσε χθες χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, «ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως εάν οι καταλήψεις συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, τότε υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος για το εξάμηνο». Επίσης ένα άλλο θέμα που έρχεται επί τάπητος και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης είναι αυτό της στέγασης των Παιδαγωγικών Τμημάτων, που η έναρξη της χρονιάς πήγε μία εβδομάδα πίσω, λόγω αυτού του προβλήματος, αλλά και της καθυστέρησης αναγγελίας από το υπουργείο Παιδείας των πιστώσεων που θα δοθούν στο Πανεπιστήμιο για την απασχόληση συμβασιούχων του Προεδρικού Διατάγματος 407. Σήμερα, όπως έγινε γνωστό πραγματοποιείται συνέλευση του Τμήματος για να εξεταστούν τα προβλήματα αυτά.

Χθες είχαμε καταλήψεις σε δύο μόνο Γυμνάσια του Βόλου και πιο συγκεκριμένα στο 5ο Βόλου και στο 2ο της Νέας Ιωνίας. 

Οι καταλήψεις που υπήρχαν στα έξι Γυμνάσια και το ένα Λύκειο του Βελεστίνου τη Δευτέρα, έληξαν. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διεργασίες που ξεκίνησαν προχθές Δευτέρα με την κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Καθηγητών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκτός από την έκδοση κοινής ανακοίνωσης έγιναν προτάσεις κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και συναντήσεις με τους εκπροσώπους των γονέων, των μαθητών και των φοιτητών. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το