Photo Gallery, Τοπικά

Συνελήφθησαν με τρία κιλά χασίς στη Ν. Ιωνία

Οι δράστες, την ώρα της εφόδου των αστυνομικών, βρίσκονταν εντός των σπιτιών και συνελήφθησαν

Νέα υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών εξιχνίασε χθες το απόγευμα το Τμήμα Δίωξης στο Βόλο. Συνελήφθησαν τρία άτομα, αλβανικής καταγωγής και κατασχέθηκαν τρία κιλά χασίς. Συνελήφθησαν μία 44χρονη, ο 25χρονος γιος της και ο 35χρονος φίλος της. Στα δύο σπίτια όπου διαμένουν, στη Νέα Ιωνία, βρέθηκαν συνολικά εννέα ποσότητες χασίς συνολικού βάρους τριών κιλών και 176 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και το ποσό των 740 ευρώ προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών. Ακόμη σε γλάστρες στις βεράντες των σπιτιών τους βρέθηκαν 15 μικρά δενδρύλλια χασίς.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από την έως τώρα έρευνα ότι οι τρεις Αλβανοί δέχονταν παραγγελίες για χασίς που στη συνέχεια έκαναν διανομή.

Συγκριμένα χθες το απόγευμα σε αστυνομική έφοδο στα δύο σπίτια τους, με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν τα ναρκωτικά ανάμεσα σε ρούχα και σε διάφορα άλλα σημεία. Οι δράστες, την ώρα της εφόδου, βρίσκονταν εντός των σπιτιών και συνελήφθησαν.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι οι αλβανοί διακινούσαν ναρκωτικά σε τοξικομανείς του Βόλου. Έτσι τους έθεσαν υπό παρακολούθηση. Στο διάστημα που τους παρακολουθούσαν διαπίστωσαν ότι έκαναν «ντελίβερι» ναρκωτικών. Φέρονται να είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την πώληση ναρκωτικών. Δέχονταν παραγγελίες τηλεφωνικά – κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα – που εκτελούσαν στη συνέχεια, παραδίδοντας οι ίδιοι τα ναρκωτικά στα σημεία που τους υποδείκνυαν οι πελάτες τους.

Όπως ακόμη έγινε γνωστό, οι τρεις Αλβανοί διαμένουν στην Ελλάδα νόμιμα. Η γυναίκα έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για άλλα αδικήματα, ενώ ο φίλος της έχει συλληφθεί για ναρκωτικά. Για πρώτη φορά συλλαμβάνεται και ο γιος της, τον οποίο φαίνεται έβαλαν στην διακίνηση.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης θεωρούν πως η δραστηριότητά τους στη διακίνηση ναρκωτικών προφανώς γίνεται εδώ και αρκετούς μήνες. Όπως επίσης φαίνεται να προκύπτει από την προανάκριση, οι Αλβανοί δεν έχουν άλλη απασχόληση και στράφηκαν στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Κρατούνται στα κρατητήρια του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Εκεί κρατούνται και οι τρεις αθίγγανοι (πατέρας και γιος από το Αλιβέρι και ο συγγενής τους από τη Λαμία), οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές για κατοχή ενός κιλού ηρωίνης, η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται σε 200.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι την ηρωίνη έφερε ο αθίγγανος από την Λαμία, την παρέδωσε στον πατέρα και το γιο του στο Αλιβέρι με σκοπό την πώληση από την οποία στη συνέχεια θα μοιράζονταν τα κέρδη. Οι τρεις αθίγγανοι απολογούνται – μετά την προθεσμία που έλαβαν – σήμερα στον Ανακριτή.

Τ. Κ. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το