Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω με 10.000 δόσεις ηρωίνης

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1.000 γραμμαρίων

Ένα κιλό ακριβώς, καθαρή ηρωίνη μετέφερε από τη Λαμία στο Αλιβέρι και το παρέδωσε σε πατέρα και γιο για να το πουλήσουν και στη συνέχεια να μοιραστούν τα κέρδη. Οι πληροφορίες όμως των αστυνομικών και η άμεση κινητοποίησή τους ανέκοψαν τη δράση τους και τους πρόλαβαν πριν ρίξουν στην πιάτσα της διακίνησης τουλάχιστον 10.000 δόσεις ηρωίνης.

Η ποσότητα είναι αρκετά μεγάλη και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς πριν μοιραστεί ή μπει σε «καβάτζες». Η εμπορική αξία της ηρωίνης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, υπολογίζεται σε 200.000 ευρώ.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν τρεις αθίγγανοι, ένας 31χρονος από τη Λαμία και ένας 56χρονος με τον 26χρονο γιο του, οι οποίοι διαμένουν στον οικισμό Αλιβερίου στη Νέα Ιωνία. Ο 31χρονος έχει μακρινή συγγενική σχέση με τους αθίγγανους του Αλιβερίου.

Η σύλληψή τους όμως κινητοποίησε άλλους αθίγγανους, οι οποίοι μετέβησαν τόσο στο Δικαστικό Μέγαρο χθες το μεσημέρι κατά την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα, όσο και έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι. Σε στάση αναμονής βρέθηκαν, για αρκετή ώρα, έξω από το αστυνομικό κτίριο.

Σε βάρος τους από την Εισαγγελία Βόλου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, αγορά, μεταφορά από κοινού με σκοπό την εμπορία, πώληση από άγνωστο. Παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θ’ απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Στο μεταξύ κρατούνται στα κρατητήρια του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας: Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, σε οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών συνελήφθησαν τρεις αθίγγανοι, ηλικίας 31, 56 και 26 ετών. Οι δύο τελευταίοι είναι πατέρας και γιος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίκας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο 31χρονος εκ των συλληφθέντων επρόκειτο να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης από τη Λαμία στο Βόλο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της (εμπορία) σε άλλα άγνωστα άτομα έναντι αναλόγου χρηματικού τιμήματος, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε να προσεγγίζει και να εισέρχεται σε οικία στην περιοχή Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου διέμεναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Το σπίτι άμεσα τέθηκε σε παρακολούθηση από τους αστυνομικούς. Ο 31χρονος εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και οι αστυνομικοί, παρουσία και δικαστικού λειτουργού, έκαναν έφοδο. Διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στη συγκεκριμένη οικία, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1.000 γραμμαρίων. Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίκας δεν διαπιστώθηκε να έγινε μεταξύ τους συναλλαγή, τα δε ναρκωτικά δεν είχαν προλάβει να κρύψουν ή να τα μεταφέρουν σε άλλο χώρο. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου, ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών και με το οποίο μετακινήθηκε από τη Λαμία προς το Βόλο.

Όπως προκύπτει από την προανάκριση και ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής ο 56χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για μεταφορά παράνομων μεταναστών, ενώ ο 26χρονος γιος του έχει συλληφθεί για κλοπές.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το