Photo Gallery, Τοπικά

Μάχη για μια θέση στάθμευσης στη συνοικία Πανταζόπουλου στο Βόλο

«Μάχη» για τις θέσεις στάθμευσης δίνουν οι κάτοικοι της οδού Πυργιαλή στη συνοικία Πανταζόπουλου.

Χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κλήθηκε να διευθετήσει τις διαφορές των γειτόνων, ωστόσο απόφαση δεν λήφθηκε μέχρι να εκφράσει άποψη η δημοτική ενότητα Βόλου, τα μέλη της οποίας καλούνται να εξετάσουν το θέμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικος της οδού Πυργιαλή, η οποία συνδέει την οδό Λευκάδας με την οδό Ιωλκού, κατέθεσε αίτημα, το οποίο έγινε δεκτό για ανατροπή του καθεστώτος που ίσχυε επί χρόνια, στην περιοχή.

Τα αυτοκίνητα στάθμευαν μόνο από την αριστερή πλευρά του δρόμου και το αίτημά του για εκ περιτροπής στάθμευση και στη δεξιά πλευρά έγινε δεκτό.

Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής συγκέντρωσαν χθες υπογραφές και ζήτησαν από την Επιτροπή να ανατρέψει την απόφαση της εκ περιτροπής ανά μήνα στάθμευσης.

Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι στη δεξιά πλευρά του δρόμου έχουν κατασκευαστεί ισόγεια γκαράζ για την είσοδο των αυτοκινήτων τους και η στάθμευση των αυτοκινήτων στην ουσία τα καταργεί.

Πολίτες που δεν υποστηρίζουν την εκ περιτροπής στάθμευση τόνισαν χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής ότι το κλίμα που επικρατεί στη γειτονιά είναι εμφυλιοπολεμικό και οι γείτονες δεν λένε μεταξύ τους ούτε καλημέρα…

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μόσχος διένειμε στα μέλη και επιστολή του κατοίκου που υποστηρίζει την εκ περιτροπής στάθμευση, στην οποία ανέφερε ότι η «εκ περιτροπής λειτουργία είναι δίκαιη, καθώς δίνει τη δυνατότητα στις κατοικίες και των δύο πλευρών να ανασάνουν ανά μήνα, να καθαρίσουν τα σκουπίδια από ακινητοποιημένα οχήματα που μετακινούνται ελάχιστα και δίνει μία περί δικαίου εικόνα σε όλους μας χωρίς διακρίσεις και χωρίς διαχωρισμούς».

Το θέμα αναβλήθηκε με σκοπό να αποφανθεί πρώτα για το θέμα η Δημοτική Κοινότητα Βόλου και μετά να επανέλθει το ζήτημα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για τη λήψη οριστικής απόφασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το