Photo Gallery, Τοπικά

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη με Θ. Ψύρρα

Από τη χθεσινή επίσκεψη του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικό υπεύθυνο για θέματα τουρισμού κ. Θωμά Ψύρρα στο Δήμο Βόλου
Από τη χθεσινή επίσκεψη του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικό υπεύθυνο για θέματα τουρισμού κ. Θωμά Ψύρρα στο Δήμο Βόλου

Για το έργο και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου στον τομέα του τουρισμού ενημερώθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Θωμάς Ψύρρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή. Στη συνάντηση συμμετείχε και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Σ. Μπαρτζιώκα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα λειτουργίας του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με αφορμή το σχέδιο αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων που προωθεί η κυβέρνηση. Κοινή ήταν η άποψη ότι είναι ανάγκη να διαμορφωθεί, απ’ όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς,  ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, στη λογική της πρότασης που είχε διατυπώσει ο δήμαρχος Βόλου από τις 14.1.2013.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε το βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του λιμανιού σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πόλης, και τα οποία διεκδικεί σταθερά ο Δήμος Βόλου, δηλαδή την παραχώρηση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν προβλέπεται να αξιοποιηθεί για λιμενικές ανάγκες, την έγκριση του master plan από την ΕΣΑΛ και την άμεση υλοποίηση έργων που προβλέπει η ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του λιμένα Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι θέση και στόχος του Δήμου Βόλου, όπως έχει σταθερά εκφραστεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η διασφάλιση του μικτού χαρακτήρα του λιμανιού, με ταυτόχρονη ενίσχυση των τουριστικών δραστηριοτήτων του, δεδομένου ότι ο τουρισμός, και ιδιαίτερα ο θαλάσσιος τουρισμός, αποτελεί τη μόνη δυναμική προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων, υγιών θέσεων εργασίας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας και παράλληλα για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, πέραν των παραδοσιακών, όπως της Ρωσίας, του Ισραήλ, της Τουρκίας κ.ά. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σχέδιο νόμου για τον τουρισμό που προωθεί η κυβέρνηση με τίτλο «Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις». Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου έχει ήδη στείλει τις προτάσεις του για το θέμα αυτό στην ΚΕΔΕ.

Ο κ. Ψύρρας εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. στις διεκδικήσεις του Δήμου Βόλου και δεσμεύτηκε να προωθήσει παρεμβάσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού του έργου. Το βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ συνόδευαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Π. Μαστρογιάννης και τα μέλη Αλ. Μεταφτσής και Στ. Λάζος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το