Photo Gallery, Τοπικά

Συνάντηση εργασίας για τα περιφερειακά κοιμητήρια Βόλου

Συνάντηση εργασίας έγινε στο δημαρχιακό κατάστημα της Πορταριάς μεταξύ των δύο αντιδημάρχων κ.κ. Γκουντέλια και Τσαμπάζη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς – Μακρινίτσας, Ιωλκού με θέμα την εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων.

Στη συνάντηση εργασίας τα αρμόδια στελέχη Φανή Τύρου και Γιάννης Τσιμβρακίδης εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων ανέλυσαν το νέο κανονισμό, που από 01-01-2013 διέπει τη λειτουργία του συνόλου των Κοιμητηρίων του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Η αρμοδιότητα της λειτουργίας των περιφερειακών Κοιμητηρίων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων είναι αρμοδιότητα του πολυδύναμου τμήματος Πορταριάς, σε συνεργασία με την Υπηρεσία του κεντρικού Κοιμητηρίου στον «Κούκο».

Σ΄ αυτό πλέον ανήκουν τα εξής Κοιμητήρια: Άνω Βόλου, Ανακασιάς, Αγ. Ονουφρίου, Μακρινίτσας (στη θέση Αλώνια, στη συνοικία Κουκουράβα, στον Άγιο Νικόλαο), Κατηχωρίου, Άλλης Μεριάς, Σταγιατών και Πορταριάς.

Στα παραπάνω Κοιμητήρια, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό θα διενεργούνται ταφές και τις Κυριακές.

Τα τέλη και τα δικαιώματα κοιμητηρίων από 01-01-2013, διαμορφώνονται ως εξής:

Α. Ταφή τριετούς διάρκειας

α. ενήλικες 100,00€, β. παιδιά, από 10 έως 16 ετών, 50,00€, γ. παιδιά 18μηνών έως 10 ετών, δωρεάν, δ. νήπια έως και 18 μηνών, δωρεάν.

Β. Εκταφή 60.00€.

Γ. Ανέγερση μνημείου 50,00€ πλην Κοιμητηρίων Μακρινίτσας όπου οι τάφοι θα κατασκευάζονται από υλικά εναρμονιζόμενα με τις διατάξεις του «Διατάγματος Πηλίου».

Δ. Οικογενειακοί τάφοι δεν επιτρέπονται στα παραπάνω Κοιμητήρια, πλην του Κοιμητηρίου Πορταριάς, υπό τον όρο καταβολής αναλογούντος δικαιώματος και με την προϋπόθεση ότι θα τηρείται ο βασικός του δημοσίου δικαίου κανόνας του ανεμπόδιστου της ομαλής ροής των ταφών.

Ε. Στα παραπάνω Κοιμητήρια ενταφιάζονται θανόντες που υπήρξαν εν ζωή μόνιμοι κάτοικοι των αντίστοιχων δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων, δημότες και γεννηθέντες στις ενότητες και α΄βαθμού συγγενείς τους.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η σημασία της λειτουργίας του Πολυδύναμου Τμήματος Πορταριάς που παρά το μικρό αριθμό  προσωπικού που διαθέτει και την έκταση των Ενοτήτων που οφείλει να καλύψει μπορεί άμεσα να υποστηρίξει τους δημότες σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή. Οι ταφές – εκταφές θα γίνονται πλέον από αρμόδιους υπάλληλους του Δήμου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής  είναι η ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση σε εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας των περιφερειακών κοιμητηρίων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, την ευπρεπή εικόνα των κοιμητηρίων όπως αρμόζει στους νεκρούς και στην παράδοση των οικισμών του Πηλίου, ένα ακόμη στοιχείο της ιδιαίτερης αυτής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το